Attentie Scam: Nieuwe oplichting bij Airdrops – wat u moet weten!

Een nieuwe methode, gebruikt door oplichters, veroorzaakt onrust in de crypto scene. Naar verluidt waardevolle munten landen op privé portefeuilles via airdrops. Vanaf daar, dienen ze als een deuropener voor oplichting als je niet voorzichtig bent.

Helaas is het weer tijd om te waarschuwen voor pogingen tot oplichting in de wereld van de cryptocurrencies: Op Reddit en andere sociale netwerken wordt een gevaarlijke oplichtingsgolf beschreven waarbij schijnbare winsten snel omslaan in echte verliezen. Het zijn namelijk tokens als Minereum, Best Air, BNBw, TheVera of Zepe waar u op uw hoede voor moet zijn. De methode waarmee de uitgevers van dergelijke tokens geld willen grijpen is ingenieus.

Blijf weg van onbekende droppings

De oplichting begint met een vette aas: Plotseling verschijnen er credits in munten in je portemonnee waar je normaal gesproken nog nooit van gehoord hebt. Ze werden u gecrediteerd omdat u er recht op zou hebben gehad via een luchtdropping. Airdrops zijn een gebruikelijke praktijk om nieuwe munten bekend te maken. Uw portefeuille zal u ook een indicatie geven van het aantal US dollars dat uw nieuwe munten waard zouden zijn. Van duizenden tot honderdduizenden US dollars is al snel de indruk.

De zwendel begint wanneer u probeert om geld te verdienen met uw nieuwe munten. Bij Minereum is het proces goed gedocumenteerd. Om daar adressen te activeren en vervolgens winst te genereren via “self mining contracts”, wordt een vergoeding gevraagd. Dit moet worden betaald in Binance Coin (BNB) of Ethereum (ETH), twee toonaangevende altcoins met echte monetaire waarde. U bent dan vrij van de kosten. Maar je zit vast aan je Minereum en de zogenaamd zo waardevolle “Self Mining Contracts” leveren maar centen op. Begin het Minereum dus niet ernstig te nemen wanneer dergelijke munten op uw portefeuille belanden. De zwendel wordt uitgevoerd in de Binance Smart Chain (BSC) en met Ethereum (ETH).

Nog gevaarlijker is de zwendel achter Best Air, BNBw, TheVera en Zepe. Hier merk je snel dat deze munten niet worden geaccepteerd, zelfs niet op brede gedecentraliseerde crypto beurzen zoals PancakeSwap. Maar als je dan de websites van dergelijke munten bezoekt, lijk je de uitweg te vinden. Het is de bedoeling dat je je Best Air, BNBw, TheVera of Zepe kunt inruilen via een smart contract dat daar wordt gedeponeerd. Maar zodra je je portemonnee opent voor deze swaptransacties, is hij kwetsbaar en snel leeg. Zo vertellen slachtoffers hun verhaal en geven ze krachtige waarschuwingen.

Conclusie: Honeypot Airdrops voor Scammers – Hoe schade te voorkomen

Momenteel komen de nieuwe en gesofisticeerde pogingen tot oplichting blijkbaar vooral voor in het Binance Coin (BNB) ecosysteem via BSC wallets. De lijst van nieuwe munten die wij hebben genoemd, is waarschijnlijk ook onvolledig en er zijn waarschijnlijk nog opvolgers. U kunt uzelf echter beschermen met drie eenvoudige maatregelen:

  1. Als nieuwe munten worden bijgeschreven op uw account via een airdrop, moet u de naam google met de toevoeging oplichterij. Als je er hier een vindt, weet je wat er aan de hand is. 2.
  2. Als u wordt gevraagd om vergoedingen te betalen of niet-transparante slimme contracten te bevestigen om uw nieuwe munten in te wisselen, dan is het duidelijk dat er een zwendel wordt gelanceerd.
  3. Zoals altijd bij onbekende altcoins: een blik op datadiensten als CoinMarcetCap of CoinGecko leert meteen of munten überhaupt verhandeld worden op gerenommeerde cryptobeurzen en zo ja, in welke mate. Van onze voorbeelden wordt alleen Minereum door deze toonaangevende platforms gedekt, maar het laat geen significante omzet zien, geen gerenommeerde handelsplatforms en een prijscurve richting nul.

Hoe groot de vreugde ook is wanneer u plotseling fantasiebedragen ziet flitsen onder nieuwe namen wanneer u uw portemonnee opent – iedereen die hier hebzuchtig wordt, zal daar duur voor boeten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*