Ripple (XRP) met nieuwe betaalkanalen naar Afrika en Latijns-Amerika

Ripple heeft XRP-corridors naar en binnen Afrika en Latijns-Amerika gelanceerd in samenwerking met financiële dienstverleners Paydek en Local Payment. Dit is bedoeld om internationale transacties sneller en goedkoper te maken.

Afgezien van de voortdurende smeulende rechtszaak in de VS over XRP, heeft Ripple succesnieuws te melden uit andere continenten. Via een blogpost legt Ripple uit hoe zijn partner Paydek zijn activiteiten uitbreidt in Afrika en Latijns-Amerika, steunend op XRP. Met XRP als brugvaluta en Ripple Net als netwerk kunnen grensoverschrijdende geldtransfers veel sneller en tegen lagere kosten worden verwerkt dan traditionele methoden.

Ripple met Paydek in Afrika

Paydek richt haar diensten op klanten waar opdrachten internationaal zijn. Freelancers kunnen via Paydek snel en betrouwbaar betaald worden, benadrukt Ripple. In Afrika wil Paydek nu negen lokale munteenheden ondersteunen, namelijk de West-Afrikaanse CFA-frank, de Centraal-Afrikaanse XAF, de Sierra Leone, de Keniaanse shilling, de Rwandese franc, de Tanzaniaanse shilling, de cedi in Ghana, de Oegandese shilling en de Zuid-Afrikaanse rand. Werkgevers uit de VS of Europa kunnen hun betalingen gemakkelijk in bijvoorbeeld euro’s of Amerikaanse dollars storten, die vervolgens via Paydek naar lokale banken in Afrika gaan en daar in lokale valuta worden gecrediteerd. XRP wordt hier gebruikt als een brugvaluta, die realtime overdrachten mogelijk maakt, de werklast minimaliseert en zo voor lage tarieven zorgt.

Paydek en lokale betalingen met Ripple in Latijns-Amerika

Voor een overeenkomstige XRP-corridor richting Latijns-Amerika werkt Paydek samen met Local Payment, een dienstverlener met een sterke aanwezigheid aldaar. Vier lokale munteenheden worden ondersteund, de Mexicaanse peso, de Argentijnse peso, de Chileense peso en de Uruguayaanse peso. Een woordvoerder van Paydek noemde de uitbreiding naar Latijns-Amerika en Afrika met behulp van XRP een “mijlpaal”. Ripple schat dat de wereldwijde markt voor freelancers en digitale nomaden in de komende twee jaar zal groeien tot een volume van 455 miljard. Maar de klassieke betaalkanalen zijn niet voorbereid op de taken die dit met zich meebrengt, zegt hij.

Iedereen die daadwerkelijk heeft geprobeerd betalingen uit de eurozone aan exotische landen te verrichten of te ontvangen, kent de moeilijkheden. Slechte wisselkoersen, hoge kosten en wachttijden van verscheidene dagen zijn in dergelijke gevallen nog steeds de norm. Dit is waar Ripple met XRP eigenlijk in zijn voordeel speelt als lokale partners goed gevestigd zijn.

Conclusie: Ripple met XRP offensief in Afrika en Latijns-Amerika

Ripple kondigt regelmatig internationale samenwerkingen aan, maar het blijft daarna meestal ondoorzichtig welke volumes er dan echt via de XRP-corridors stromen. Dus het plan om voet aan de grond te krijgen in Afrika en Latijns-Amerika met Paydek en Local Payment via XRP klinkt in theorie plausibel. De allesoverheersende vraag blijft dan ook of deze aanbiedingen daadwerkelijk zullen worden aanvaard en of Ripple (XRP) op die manier markten kan bezetten in zijn oorspronkelijke concept.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*