Avalanche (AVAX): Cortina-upgrade live, verbeteringen in belangrijke details

Avalanche activeerde deze week de Cortina-upgrade, die het ecosysteem in belangrijke details moet verbeteren. De koerscurve van AVAX reageerde echter niet merkbaar op de vooruitgang.

Avalanche (AVAX) blijft werken aan het optimaliseren van zijn technologische basis, en rolde daarvoor deze week de Cortina-upgrade uit. Toen het team de succesvolle activering van Cortina aankondigde via Twitter, herinnerden ze ons ook aan de drie belangrijke vorderingen die daarmee gepaard gaan voor Avalanche:

1. X-Chain Linearization: achter de ingewikkeld klinkende term zit een technologische truc die de in december ge√Įntroduceerde Avalanche Warp Messaging (AWM) dieper in het ecosysteem zal verankeren. AWM is een functie waarmee Avalanche-subnetten met elkaar kunnen communiceren. In de praktijk bleek dat AWM nog moest worden aangepast en dat is nu gebeurd als onderdeel van de Cortina-upgrade.

Batched Delegator Beloningen: Wie met AVAX staken deed, delegeerde dit meestal aan een zogenaamde validator. Tot de Cortina-upgrade ontvingen validators echter de stakbonussen van Avalanche in vele afzonderlijke transacties, die voor elke staker afzonderlijk in rekening werden gebracht. Nu kunnen validators de stakinkbonussen collectief laten overmaken, wat de boekhouding vergemakkelijkt en het netwerk ontlast.

Verhoogde C-Chain Gas Limiet: Om excessieve transactiekosten bij Avalanche te voorkomen, is er een limiet op de zogenaamde gas fees. Voorheen was dit 8 miljoen gas per blok en maximaal 15 miljoen gas per 10 seconden. Er is ruimte voor gemiddeld vijf blokken in dit tijdsvenster. Maar AVAX ontwikkelaars klaagden dat 8 miljoen gas niet genoeg was voor complexe slimme contracten en DApps. Daarom verhoogde Avalanche de limiet naar 15 miljoen gas per blok via de Cortina-upgrade. De maximale limiet van 15 miljoen gas per 10 seconden blijft ongewijzigd.

Conclusie: Avalanche hoopt marktaandeel in de DeFi-sector terug te winnen

In zijn hoogtijdagen behoorde AVAX tot de top tien van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en Avalanche haalde zijn belang uit zijn Decentralised Finance divisie, waar meer dan 10 miljard dollar werd gestort. Maar de crash van Terra (LUNA) en zijn stablecoin UST in mei 2022 trof Avalanche hard omdat de twee ecosystemen nauw met elkaar verbonden waren. Intussen is AVAX uit de top 10 van belangrijkste cryptocurrencies gevallen en komt DeFi bij Avalanche slechts tot iets minder dan 300 miljoen US dollar aan gedeponeerd kapitaal. De Cortina-upgrade moet dus worden opgevat als een pakket verbeteringen dat Avalanche en AVAX moet versterken in de concurrentie met andere altcoins.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*