PancakeSwap (CAKE): Prijs keldert 24 procent, inzet wordt verlaagd

CAKE, de inheemse token van DEX PancakeSwap, heeft zijn prijs deze week met 24 procent zien kelderen. De achtergrond hiervan zijn plannen om de inzetbonussen voor CAKE aanzienlijk te verlagen.

Bij PancakeSwap (CAKE) wordt momenteel een referendum gehouden om te beslissen over nieuwe regels voor staking. Tot nu toe werd per blok 6,65 CAKE aan staking uitgekeerd, wat een goede 22 procent jaarlijkse rente voor de deelnemers betekende. Maar aan de andere kant veroorzaakt deze regeling een aanzienlijke inflatie van ongeveer 20 procent per jaar voor PancakeSwap. Daarom zijn er voorstellen gedaan om de inzetbonus onmiddellijk te verlagen tot 3 of 4 CAKE per blok en dan verder geleidelijk naar het uiteindelijke doel van 0,35 CAKE per blok. De stemming loopt nog tot 12.00 uur vandaag en de tussentijdse resultaten, die hier kunnen worden bekeken, geven aan dat een meerderheid van mening is dat er slechts 3 CAKE per blok voor stakers zal zijn.

Op middellange en lange termijn wordt verwacht dat PancakeSwap de inflatie onder controle krijgt en terugbrengt tot maximaal 3 procent per jaar. Maar op korte termijn lijken beleggers hun trek in CAKE te verliezen. De prijscurve van PancakeSwap is sinds de start van het referendum met 24 procent gedaald. Tegelijkertijd blijkt uit gegevens van DeFiLlama dat ongeveer een derde van de CAKE die tot nu toe voor inzet is gedeponeerd, de afgelopen dagen is teruggetrokken, en hun uitverkoop heeft vermoedelijk geleid tot de daling van de prijscurve.

Ondertussen blijft de gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX) in het hart van PancakeSwap het goed doen. Met een dagelijkse omzet van meer dan US$100 miljard en meer dan US$2 miljard TVL, blijft PancakeSwap de belangrijkste DEX in het Binance Coin (BNB) ecosysteem en gerelateerde BEP-20 tokens. Zeer recent werd PancakeSwap gelanceerd in versie 3 en is sindsdien ook verbonden met Ethereum (ETH) en Aptos (APT) blockchains.

Conclusie: CAKE wil inflatie bestrijden, PancakeSwap ervaart concurrentie

Onder de DEX’en is Uniswap (UNI) de duidelijke marktleider, die zich lange tijd alleen op het Ethereum (ETH) ecosysteem heeft gericht. Maar in maart breidde Uniswap ook uit naar de BNB-keten, waar het PancakeSwap nieuwe concurrentie geeft. Om zich in deze concurrentie staande te houden, zal de nieuwe regulering van CAKE Staking waarschijnlijk een belangrijk stuk van de puzzel zijn, zelfs als de prijscurve daar tijdelijk onder lijdt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*