Avalanche (AVAX): DeFi Funds “Rush” ontbrandt

Bij Avalanche (AVAX) leidt een initiatiefprogramma van 180 miljoen dollar, “Rush” genaamd, tot samenwerkingen met AAVE, Curve en andere grote namen van de afdeling DeFi.

In juli 2021 werd Avalanche (AVAX) nog verhandeld tegen ongeveer USD 10 en drie maanden later is dat al meer dan USD 60. Ondertussen is Avalanche ook genoteerd op Coinbase en in het algemeen lijkt AVAX op een goede koers te zitten. Een belangrijke reden voor de trend van de afgelopen weken was het “Rush”-initiatiefprogramma van de Avalanche Foundation, dat in augustus via een blogpost werd aangekondigd en AVAX 180 miljoen US-dollar ter beschikking stelde voor uitbreiding in het DeFi-segment.

De Avalanche Rush overzichtspagina somt een indrukwekkend aantal DeFi protocollen op die nu of binnenkort compatibel zijn met AXAX. AAVE voor krediettransacties, Curve voor stablecoins en SushiSwap (SUSHI) als DEX zijn slechts drie van de namen die Rush dichter bij Avalanche brengt. In totaal stelt de Avalanche Foundation AVAX genereus ter beschikking van een tiental DeFi projecten en hun gebruikers.

Met Rush breidt Avalanche dus snel haar ecosysteem uit en kan zij zich beter profileren. In de praktijk geeft dit AVAX ook de kans om de prestaties van zijn netwerk te bewijzen. Met ten minste 4.500 transacties per seconde (TPS) en bevestigingstijden van minder dan een seconde ziet Avalanche zijn blockchain als superieur aan de concurrentie en benadrukt het ook de transactiekosten van minder dan 0,01 US dollar. Data bewijst: Het kapitaal dat bij AVAX DeFi is gedeponeerd, is sinds augustus vervijfvoudigd tot ruim 4 miljard dollar.

Zal de Avalanche rally doorgaan?

“Rush” wordt stap voor stap uitgerold en zou AVAX dus de komende weken een verdere impuls kunnen geven. Nu al kan worden gezegd dat hier een bonusprogramma echt van kracht wordt en dat Avalanche vele deuren heeft geopend in de richting van DeFi. Als men het ingelegde DeFi kapitaal als maatstaf neemt om het potentieel van AVAX te beoordelen, geldt het volgende: er is nog steeds een kloof tussen AVAX en concurrenten zoals Solana (SOL) of Binance Coin (BNB); deze twee altcoins kunnen elk wijzen op aanzienlijk meer dan 10 miljard US dollar voor DeFi. Maar Avalanche bereidt zich voor om de vruchten van “Rush” op lange termijn te plukken.

Conclusie: AVAX houdt stand in zware DeFi-competitie

In de zomer leek Solana de grote winnaar in het DeFi-segment met steeds nieuwe hoogtepunten – maar toen beschadigde een 16 uur durende black-out in het netwerk van SOL zijn imago en maakte (tijdelijk) een einde aan de rally. Bij Cardano (ADA) kon de Alonzo update niet brengen wat voor DeFi was beloofd. In deze omgeving grijpt Avalanche de kans en introduceert AVAX resoluut bij de DeFi concurrentie via “Rush”. Dit maakt AVAX nog niet tot een zekere winnaar – maar het rechtvaardigt de hoop dat we onder Avalanche nog veel van DeFi zullen horen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*