Axie Infinity (AXS): Rally gaat door, 100 procent plus in 7 dagen

De gaming token Axie Infinity (AXS) is booming: de prijs is verdubbeld in de afgelopen week en opnieuw een nieuwe all-time high is in de boeken. Wat zit er achter AXS?

Axie Infinity (AXS) is momenteel de onbetwiste ster onder de zogenaamde gaming tokens: aan het begin van de vorige week werd Axie Infinity nog verhandeld op ongeveer 65 US dollar, nu staat AXS op een goede 130 US dollar en heeft het ook een nieuwe all-time high bereikt van 155 US dollar. Axie Infinity wist in de zomer al indruk te maken met zo’n verdubbeling van de prijs binnen korte tijd, maar toen lag het prijsniveau van AXS nog ruim onder de 50 US dollar. Waarom kan Axie Infinity zo indrukwekkend scoren?

Airdrop en staking bij AXS drijven de prijscurve

Axie Infinity is, in de kern, een blockchain spel met duidelijke ontleningen aan Pokemon. Slimme gamers hebben Axie Infinity ook ontdekt als een mogelijkheid om bijverdiensten te genereren via strategisch gamen. Meer dan 250.000 actieve gamers gebruiken AXS elke dag. Dit aanhoudende succes is de basis geweest voor de rally van AXS sinds de zomer.

Maar in de laatste zeven dagen kwamen er nog twee geldverslindende nieuwtjes die Axie Infinity een extra boost gaven. In een blog post, verklaarden de makers dat zij het staken van AXS van nu af aan mogelijk zullen maken. Momenteel kan volgens het portaal een jaarlijkse rente van bijna 180 procent worden verwacht voor gedeponeerde AXS. Degenen die voor het weekend meededen, konden zelfs meer dan 380 procent jaarlijkse rente verwachten voor het staken van Axie Infinity. Dergelijke vooruitzichten gaven de toch al gewilde altcoin extra momentum voor beleggers.

Bovendien is Axie Infinity zijn vroege gamers niet vergeten. Gebaseerd op een momentopname van 20 oktober 2020, worden AXS uitgedeeld aan iedereen die op dat moment actief Axie Infinity speelde. Zo zouden in de afgelopen dagen in totaal 800.000 AXS ter waarde van ruim 100 miljoen US dollar naar ongeveer 10.000 vroege gamers zijn gevloeid. Deze dropping leidde begrijpelijkerwijs tot verdere steun voor Axie Infinity van ontvangers zoals Napoleon op Twitter.

Conclusie: Axie Infinity stelt normen voor blockchain games

Met een marktkapitalisatie van nu een goede 8 miljard US dollar nadert AXS de prestigieuze club van de 20 belangrijkste altcoins en is het de enige gaming token in het proces. Waarnemers op Twitter plaatsen deze trend al in verband met bekende bedrijven die videospelletjes ontwikkelen. Volgens deze gegevens staan Ubisoft en Zynga reeds op gelijke voet met Axie Infinity wat marktkapitalisatie betreft. Een ander argument ten gunste van AXS is dat het potentieel van Axie Infinity via de app nog niet is uitgeput en dat het platform op middellange termijn ruimte biedt voor meer spelletjes. De altcoin, die aanvankelijk belachelijk werd gemaakt door conservatieve beleggers, ontwikkelt zich dus uitstekend en Axie Infinity is niet langer een insidertip.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*