Avalanche (AVAX) is genoteerd op Coinbase

De cryptobeurs Coinbase laat nu ook handel in Avalanche toe. Het DeFi token AVAX is sinds de zomer met meer dan 400 procent in prijs gestegen.

Nieuwe noteringen van cryptocurrencies op Coinbase (Pro) worden meestal nauwlettend in de gaten gehouden, omdat Coinbase met zijn bijna 70 miljoen klanten wereldwijd altijd een breed publiek garandeert voor de geselecteerde altcoins. De nieuwste toevoeging aan Coinbase is nu Avalanche (AVAX). Via een blogpost heeft Coinbase aangekondigd dat handelen met Avalanche nu mogelijk is op haar eigen platformen, ook voor klanten uit de EU.

Achtergrond over AVAX

Avalanche beschrijft zichzelf als “het snelste platform voor slimme contracten” in de blockchain-industrie. In juli noteerde AVAX nog rond de 10 dollar. Medio augustus kwam de prijscurve van AVAX in een stroomversnelling en bereikte op 23 september het huidige recordniveau van bijna 80 US-dollar. Tegelijkertijd is Avalanche, met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer 14,5 miljard Amerikaanse dollar, opgeschoven richting de top tien van de belangrijkste cryptocurrencies en heeft het projecten als Uniswap (UNI) en Terra (LUNA) in het vizier.

In het algemeen wordt AVAX vaak ingedeeld in de groep van mogelijke “Ethereum killers”. Wat hiermee bedoeld wordt, is dat Ethereum (ETH) lijdt onder een overbelast netwerk en hoge transactiekosten op het toepassingsgebied van slimme contracten. Als gevolg daarvan krijgen alternatieven zoals Solana (SOL) steeds meer aanhang, bij voorkeur in het DeFi-segment. Met Avalanche kan de Ethereum-programmeertaal Solidity worden gebruikt, waardoor de overstap voor ontwikkelaars heel gemakkelijk wordt.

Avalanche adverteert meer dan 4.500 transacties per seconde (TPS) op haar netwerk, waar Ethereum beperkt is tot 14 TPS. Dit resulteert in veel snellere bevestigingstijden voor transacties AVAX en tegen kosten van een fractie van een cent. CoinMarketCap telt al een goede 60 externe cryptocurrencies en projecten die hebben aangemeerd op Avalanche’s ecosysteem.

Conclusie: Avalanche op Coinbase – is de opwaartse trend begonnen?

Er is zware concurrentie tussen de zogenaamde “Ethereum killers”; Avalanche zelf noemt Polkadot (DOT) als een belangrijke concurrent. Het technologische voordeel van deze projecten met blockchains van de volgende generatie ten opzichte van ETH zou echter abrupt kunnen eindigen als Ethereum 2.0 ten laatste in 2022 live gaat op het mainnet, zoals gehoopt. Avalanche ziet zichzelf goed uitgerust in deze omgeving en de prijsontwikkeling van AVAX zal nauw verbonden blijven met de vraag of de verkoop in het ecosysteem stijgt. Avalanche’s notering op Coinbase dient in ieder geval als een indicator dat de groei in belang en instroom van kapitaal in AVAX in volle gang is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*