Bitcoin Futures ETF: analist ziet grote kans op goedkeuring

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot dusver geweigerd Bitcoin-ETF’s goed te keuren. Maar experts zien nu goede mogelijkheden voor Bitcoin futures ETF’s in de VS.

Al jaren proberen bekende beleggingsfirma’s Bitcoin ETF’s op de markt te brengen in de VS. Maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), als vergunningverlenende autoriteit voor dergelijke op de beurs verhandelde fondsen, zit in de weg. Onlangs heeft zij een beslissing over verschillende Bitcoin ETF’s opnieuw uitgesteld tot de winter. Maar marktwaarnemers zoals Bloomberg-analist Eric Balchunas denken dat op bitcoin gebaseerde ETF’s nog dit najaar kunnen komen. Op Twitter schat Balchunas de kans dat een Bitcoin futures ETF in oktober wordt goedgekeurd op 75 procent.

Balchunas is niet de enige die nieuw optimisme over Bitcoin ETF’s put uit een toespraak van SEC-chef Garry Gensler. Gensler zei vorige week dat zijn bureau aanvragen ziet voor de goedkeuring van Bitcoin ETF’s op basis van BTC futures. In deze combinatie vormt de “Investment Company Act” van 1940 de basis voor de besluitvorming. Volgens Gensler zal dit waarschijnlijk zorgen voor bescherming van de belegger en hij kijkt uit naar de bevindingen van zijn team. Felle afwijzing klinkt in ieder geval anders – zelfs voor Gensler, die delen van de crypto-industrie al heeft omschreven als het “Wilde Westen”.

Bitcoin futures ETF’s zouden de bewaarplicht voor onderliggende BTC verleggen van de emittent van de ETF’s naar die van de Bitcoin futures. En Bitcoin futures zijn al enkele jaren goedgekeurd in de VS, met het Bakkt-project als bekendste voorbeeld. Hier is al ervaring opgedaan met de gevoelige vraag hoe Bitcoin veilig kan worden opgeslagen. De voorzichtige positieve signalen van de SEC voor Bitcoin futures ETF’s houden ook verband met het succes van soortgelijke financiële instrumenten in Canada.

Conclusie: Zullen Bitcoin ETF’s nieuw kapitaal naar BTC brengen?

Balchunas geeft toe dat de vraag naar klassieke Bitcoin ETF’s waarschijnlijk veel groter zou zijn dan naar de versie die gekoppeld is aan Bitcoin futures. Aan de andere kant zijn met name institutionele beleggers steeds meer op zoek naar manieren om Bitcoin in hun portefeuilles op te nemen in een gereguleerde omgeving. Bitcoin futures ETF’s zouden hier ten minste een optie kunnen bieden die nog niet bestaat. Het duurde even voordat Bitcoin-futures veel kapitaal aantrokken. Maar nu zijn ze een ruggengraat van BTC en hebben ze bijgedragen tot de positieve prijscurve. Gehoopt wordt dat Bitcoin futures ETF’s een soortgelijk effect zullen hebben.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*