Trade Republic komt ook naar PC’s met webversie

De Duitse online makelaar Trade Republic breidt zijn dienstenaanbod uit met een webversie. Dit betekent dat Trade Republic ook gemakkelijk vanaf pc’s en laptops kan worden gebruikt.

Trade Republic heeft als online makelaar voor de smartphone de laatste jaren enorm aan klanten gewonnen; meer dan een miljoen mensen vertrouwen op Trade Republic. Maar niet iedereen wil graag geldtransacties verrichten op de kleine schermen van smartphones. Trade Republic biedt nu een webversie voor iedereen die liever achter de computer zit bij het handelen in aandelen, ETF’s, derivaten en cryptocurrencies. Voor bestaande Trade Republic-klanten wordt de toegang tot de webversie automatisch geactiveerd. Nieuwe klanten – overigens ook in Oostenrijk en Frankrijk – zullen waarschijnlijk vanaf een van de komende weken gebruik kunnen maken van de webversie van Trade Republic.

Handelsrepubliek – dit zijn de voor- en nadelen

In onze test van Trade Republic waren er pluspunten voor de commissievrije aankoop van aandelen, over het algemeen zeer lage kosten, gebruiksgemak en Duitstalige ondersteuning. Ook belangrijk: Trade Republic is geregistreerd als een Duitse effectenhandelsbank en wordt dus gecontroleerd door de toezichthoudende autoriteiten. Deze voordelen gelden ook voor de webversie. En vooral beleggers die complexere strategieën volgen of spaarplannen opzetten, zouden nu blij moeten zijn met een beter overzicht dankzij grotere schermen in de webversie van Trade Republic. Natuurlijk werkt de webversie ook op tablets.

Hoewel Trade Republic een zeer breed marktspectrum biedt met meer dan 9.000 verhandelde aandelen en ETF’s, is de situatie met cryptocurrencies nog enigszins beperkt. Trade Republic staat momenteel het kopen en verkopen van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) toe. Er is dus nog ruimte voor verbetering voor de Handelsrepubliek op dit gebied.

Trade Republic is daarom vooral aan te raden voor beleggers die Bitcoin en Co. zien als een aanvulling op hun portefeuille en zich niet willen bezighouden met de vaak ingewikkelde afhandeling van crypto exchanges. Wij beschouwen FinTechs zoals Bitpanda en eToro als de natuurlijke concurrenten van Trade Republic.

Conclusie: Trade Republic vervult wensen van klanten met webversie

De markt van de zogenaamde neobrokers groeit snel, en niet alleen de jongere generaties beleggen hun fondsen graag via platforms zoals Trade Republic. Lage tarieven plus de mogelijkheid om verschillende activaklassen te gebruiken vanuit één cliëntenrekening zijn een concept dat steeds meer aanhangers vindt. Trade Republic vindt het wiel niet opnieuw uit met haar webversie – maar deze optie maakt het wel gemakkelijker voor klanten die het bij Trade Republic niet zonder hun vertrouwde pc of laptop willen stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*