Ripple (XRP) wijst 250 miljoen Amerikaanse dollar toe aan NFT’s

Ripple (XRP) wil makers en ontwikkelaars aantrekken via een NFT-fonds van 250 miljoen dollar. Ze zijn om XRP Ledger aantrekkelijk te maken voor NFTs.

Niet-fungibele tokens (NFT’s) hebben veel aandacht gekregen in cryptojaar 2021, en niet alleen vanwege prijsrecords. De unieke tokens zijn geschikt voor creatieve projecten, maar ook voor blockchain games of diverse toepassingen in de zakenwereld. Bij Ripple (XRP) zijn er dit jaar al verschillende signalen geweest van het management en de ontwikkelaars dat ze het onderwerp van NFT’s voor hun eigen ecosysteem willen ontdekken. Nu lanceert Ripple een scheppersfonds met 250 miljoen US dollar.

Volgens het persbericht biedt het fonds geld en technologische ondersteuning voor makers en ontwikkelaars, maar ook voor merken en NFT-marktplaatsen. Van aanvragers wordt verwacht dat ze hun projecten bouwen op Ripple Ledger, het vaste netwerk van Ripple dat geen XRP is. Onder de partners in Ripple’s Creator Fund is het platform Mintable, waarin Ripple in de zomer een financieel belang nam.

Wat is de zaak voor NFT’s op Ripple?

Oudere en bekende NFT projecten zoals CryptoPunks zijn consequent verankerd in het Ethereum (ETH) ecosysteem. Maar er worden ook steeds meer NFT-projecten opgezet, bijvoorbeeld bij Solana (SOL) en Tezos (XTZ). Ripple promoot zijn netwerk als bijzonder energie-efficiënt en snel met zeer lage kosten. XRP Ledger moet echter nog worden uitgebreid met NFT-functionaliteiten.

Ripple hoopt dat ook via het NFT Creator Fund nieuwe ideeën zullen worden ingebracht. Interactieve NFT’s worden als voorbeeld genoemd, evenals de mogelijkheid om de eigendom van een NFT in te krimpen, hetgeen nieuwe handelsmogelijkheden zou openen. Het initiatiefprogramma gaat nu van start en het zal dus waarschijnlijk nog een paar maanden duren voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Uit de beschrijving van Ripple blijkt duidelijk dat zij al nadenken over NFT 2.0 en niet alleen reeds beproefde concepten willen kopiëren.

Conclusie: Ripple en NFT’s – theoretisch een goed duo

Voor beleggers blijft de prijscurve van XRP de maatstaf voor Ripple. De koers van XRP reageerde niet merkbaar op het NFT’s Creator Fund en ook Ripple noemt zijn cryptocurrency slechts terloops in dit project. Dit komt omdat in de VS de rechtszaak met de SEC als een zwaard van Damocles boven Ripple en XRP hangt, waardoor toekomstige plannen worden afgezwakt. De vooruitzichten voor NFT’s bij Ripple lijken dus onduidelijk – zelfs als er technologisch gezien een beproefd netwerk kan worden binnengehaald met XRP Ledger.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*