Binance met beperkt aanbod in Duitsland – dit zijn alternatieven

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft de afgelopen maanden zijn dienstenaanbod in Duitsland moeten verkleinen. Wij tonen u de alternatieven.

De cryptobeurs Binance heeft sinds de zomer een hele reeks beperkingen moeten aankondigen aan zijn klanten in Duitsland en de EU. Vooral de stopzetting van de futureshandel bij Binance stoort risicotolerante beleggers en het is meer dan ergerlijk dat de goedkope stortingen en opnames van euro’s bij Binance via bankoverschrijvingen nu al maandenlang worden opgeschort. In deze situatie, is het zinvol om te zoeken naar Binance alternatieven. We leggen de voor- en nadelen van Coinbase, FTX en eToro hier uit.

FTX – voor wie futures wil verhandelen

FTX heeft zijn plaats tussen de grote cryptobeurzen veiliggesteld als het toonaangevende handelsplatform voor futures en andere crypto-derivaten. Met dit pluspunt is FTX ook wettelijk beschikbaar voor Duitse klanten. Bovendien zijn er meer dan 100 cryptocurrencies genoteerd op de spotmarkt bij FTX, wat de diversiteit van de totale markt goed weergeeft. FTX maakt stortingen en opnames per bankoverschrijving mogelijk, en kredietkaarten zijn ook beschikbaar als toegangspoort tot de euro. U kunt echter niet beginnen met de handel in Bitcoin en Co. bij FTX zonder een verificatie van identiteit (KYC) en vooral nieuwkomers vinden de gebruikersbegeleiding bij FTX vaak nogal ingewikkeld.

Coinbase – de wereldwijd bekende spotmarkt

Coinbase is de eerste cryptobeurs met een vergunning van BaFin in Duitsland en dus een pionier. Coinbase concentreert zich op de spotmarkt, futures en margehandel worden niet aangeboden door Coinbase. Echter, met een goede 100 cryptocurrencies die nu rechtstreeks kunnen worden verhandeld, heeft Coinbase een aantrekkelijke portefeuille samengesteld. Verdere pluspunten van Coinbase zijn het geldbesparende leerprogramma “Learn and Earn” en de staking jaarrente voor diverse altcoins, waaronder Ethereum (ETH). Klantvriendelijk zijn ook bankoverschrijvingen bij Coinbase voor stortingen en opnames, evenals continue Duitssprekende ondersteuning. Maar zelfs bij Coinbase kun je een identiteitscontrole niet vermijden.

eToro – meer dan alleen een crypto beurs

Derde in de groep van Binance alternatieven is eToro en met dit platform wordt u meer aangeboden dan “alleen” de handel met cryptocurrencies. eToro is in zijn concept ook het aanspreekpunt voor de handel met aandelen, grondstoffen en nog veel meer. Hier kunt u gemakkelijk gediversifieerde handelsstrategieën implementeren via een bevestigde klantenrekening. Als u zich wilt beperken tot cryptocurrencies bij eToro, kunt u kiezen uit ongeveer 30 altcoins naast Bitcoin (BTC). Futures en margehandel zijn niet beschikbaar op eToro. Gelukkig zijn er met bankoverschrijvingen, creditcards en PayPal drie opties beschikbaar om euro’s te storten en op te nemen bij eToro.

Conclusie: Binance-alternatieven scoren anders

Het uitgebreide ecosysteem van Binance biedt natuurlijk nog steeds goede argumenten zoals Binance Launchpad en Launchpool om een klantenrekening bij dit platform te houden. Maar voor de dagelijkse handel met cryptocurrencies vindt u gerenommeerde alternatieven voor Binance in eToro, Coinbase en FTX. FTX is de voor de hand liggende keuze voor al wie niet zonder futures wil en tijd heeft om zich vertrouwd te maken met de materie. Coinbase zal voldoen aan al diegenen die de voorkeur geven aan de spotmarkt en geïnteresseerd zijn in het worden beloond voor hun bereidheid om te leren via extra aanbiedingen bij Coinbase. Ten slotte is eToro de alleskunner met crypto, aandelen, grondstoffen en meer – hier kunt u uw beleggingen gemakkelijk spreiden over verschillende markten vanaf één platform.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*