Avalanche (AVAX) met koerssprong na integratie van stablecoin USDC

De stablecoin USDC is nu ook zonder omwegen beschikbaar in het Avalanche ecosysteem. AVAX profiteerde hiervan met een goede 10 procent stijging van de prijscurve.

Avalanche (AVAX) stormde eind november de top tien van cryptocurrencies binnen met een all-time high. De integratie van de stablecoin USD Coin (USDC) in Avalanche’s DeFi ecosysteem bewijst nu het groeiende belang van AVAX. Op cryptobeurzen werd het nieuws beloond met een prijssprong van iets meer dan 10 procent voor AVAX, waardoor Avalanche aan de top van een nerveuze algemene markt kwam te staan.

Waarom USDC belangrijk is voor Avalanche

USD Coin wordt gesteund door twee erkende Amerikaanse bedrijven, crypto financiële dienstverlener Circle en crypto exchange Coinbase. USDC verzamelt nu een marktkapitalisatie van ongeveer 42 miljard US dollar, wat de stablecoin de op één na belangrijkste in zijn soort maakt na Tether (USDT). In een persbericht benadrukte Circle voor USD Coin dat de band met Avalanche de marktontwikkelingen volgde. DeFi onder AVAX heeft nu een goede 10 miljard US dollar geïnvesteerd en USDC kan dit kapitaal nu ook gebruiken zonder dure swaps. Avalanche is al de zevende blockchain waarvoor USDC is aangepast. USDC is ook van nature beschikbaar in de ecosystemen van Solana (SOL), Algorand (ALGO), Stellar (XLM), Hedera Hashgraph (HBAR), TRON en Ethereum (ETH).

USDC wijst op het succesverhaal van Avalanche naast dat van zichzelf. De marktkapitalisatie van USD Coin is in de afgelopen twaalf maanden meer dan vertienvoudigd en de gebruikersaantallen van USDC in het DeFi-segment groeien snel. Bij Avalanche daarentegen hebben de rijkelijk bedeelde fondsen “Blizzard” en “Rush” effect en bewegen ontwikkelaars om productklaar naar DeFi voor AVAX te kijken. Avalanche’s notering op Coinbase in oktober droeg ook bij aan het bekender maken van AVAX.

Conclusie: Samenwerking tussen USDC en Avalanche een win-win situatie

Gedecentraliseerde Financieringen (DeFi) trekken snel groeiend kapitaal aan, AVAX en USDC bewijzen dit elk op zich al. Het feit dat deze twee altcoins nu soepel in tandem werken voor DeFi maakt het makkelijker voor beleggers om Avalanche’s ecosysteem te gebruiken. Zeer lage transactiekosten en een grote schaalbaarheid zijn daar doorslaggevende pluspunten. Dit creëert een win-win situatie voor AVAX en USDC. Na de koerssprong noteert AVAX opnieuw boven de psychologisch belangrijke grens van 100 US-dollar en zou in een positieve omgeving opnieuw de all-time high van november van rond 150 US-dollar kunnen benaderen. USDC daarentegen heeft zijn oog al laten vallen op Tether (USDT) en wil de belangrijkste stablecoin in de crypto-industrie tot nu toe inhalen wat betreft marktkapitalisatie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*