IOTA werkt samen met PropOps – vastgoedbeheer 2.0

PropOps is een digitale dienstverlener voor vastgoedbeheer en zal in de toekomst technologisch steunen op oplossingen van IOTA. Daarbij zullen consequent gegevens over gebouwen worden verzameld om het beheer efficiënter te maken.

De IOTA Foundation heeft al goede ervaringen opgedaan met engagement voor slimme steden. Nu wil de IT-dienstverlener PropOps het beheer van onroerend goed verankeren in IOTA’s Tanglenet. Daartoe zullen relevante gegevens over de eigendommen worden ingevoerd in een gesloten netwerk, dat technologisch is gebaseerd op IOTA 1.5, aldus een persbericht. Zo zorgt PropOps momenteel voor vastgoed met een waarde van ongeveer 1,3 miljard US dollar aan gegevensverzameling en -beheer en wil het hier tegen 2023 de kaap van 10 miljard doorbreken.

Concreet verzamelt en documenteert PropOps alle belangrijke informatie over de respectieve gebouwen, van huurcontracten en facturen met energieleveranciers tot het bouwjaar en de conditierapporten van de gebouwen. PropOps noemt zijn systeem de PropOps Cloud en baseert zijn technologie nu op IOTA. De gegevens worden daar op een fraudebestendige manier opgeslagen en kunnen desgewenst geheel of gedeeltelijk worden vrijgegeven aan externe partijen. Met het oog op de toekomst zou deze methode bijvoorbeeld de toekenning van vastgoedleningen kunnen vereenvoudigen of het transparanter en efficiënter maken van het vastgoedbeheer.

Voor PropOps, mede-oprichter Philipp Feil zei dat de keuze van technologie partner viel op IOTA omdat miljoenen transacties daar kunnen worden beheerd. Voor de IOTA Foundation legde samenwerkingsdirecteur Holger Köther de nadruk op het feit dat Tanglenet vrij is van vergoedingen. PropOps is een voorbeeld van hoe de nieuwste technologie concurrentievoordelen voor bedrijven kan creëren. Beide partijen willen hun expertise omzetten in producten die klaar zijn voor de industrie. Details van de overeenkomsten, met inbegrip van financiële details, werden niet bekendgemaakt. Het gebruik van IOTA als betaalmiddel is blijkbaar niet gepland.

Conclusie: IOTA in vastgoedbeheer – een verstandige aanpak

Of het nu gaat om een geschil over de facturering van servicekosten of om subsidieaanvragen voor renovaties – er zijn nog veel meer voorbeelden waarbij vastgoedbeheerders gegevens uit verschillende bronnen moeten verzamelen en ook rekening moeten houden met aspecten van gegevensbescherming. Een onkreukbare database, die nu in de IOTA PropOps Cloud zal worden opgeslagen, vereenvoudigt dergelijke processen en schept vertrouwen. Met referentieklanten als LBBW Immobilien en de Dussmann Group hebben IOTA en PropOps een goede uitgangspositie voor hun project, en de beoogde snelle groeikoers zou kunnen werken. Op middellange termijn moet IOTA in deze samenwerking ook terugkeren naar haar oorspronkelijke onderwerp, het internet der dingen (IoT). Immers, bij nieuwbouwprojecten of moderniseringen worden meetapparatuur standaard in het onroerend goed geïntegreerd, bijvoorbeeld om het verwarmingsvermogen af te stemmen op de weersvoorspelling. Op korte termijn heeft de aankondiging van het partnerschap tussen de IOTA Foundation en PropOps echter geen impuls gegeven aan de IOTA prijscurve; IOTA handelt net boven 1 US dollar en kan zich niet ontkoppelen van de verliezen op de algemene markt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*