Avalanche (AVAX): nu meer dan 10 miljard dollar gestort in het DeFi ecosysteem

Avalanche (AVAX) zet zijn inhaalrace voort onder de zogenaamde Ethereum killers in de DeFi divisie, door voor het eerst meer dan 10 miljard US dollar aan gestort kapitaal in het ecosysteem te bereiken.

Het einde van 2021 ging al gepaard met positief nieuws voor Avalanche (AVAX), waardoor het in de prestigieuze top 10 van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies terechtkwam. Nu blijkt bijvoorbeeld uit gegevens van DefiLlama dat het in het kader van AVAX voor DeFi gestorte kapitaal voor het eerst de grens van 10 miljard US-dollar heeft overschreden. Avalanche kon alleen al in de laatste zeven dagen een goede 17 procent stijging van de kapitaalinstroom optekenen en geeft daarmee blijk van meer dynamiek dan de concurrentie die aan de top blijft. Daar is DeFi de maatstaf van alles onder Ethereum (ETH) met een goede 125 miljard US dollar, gevolgd door Terra (LUNA) en de Binance Smart Chain (BSC) met elk ongeveer 14 miljard US dollar.

Bij de zogenaamde Etherum killers is het voor DeFi opgehaalde kapitaal, gemeten in TLV, de belangrijkste indicator voor de acceptatie van de respectieve ecosystemen. Avalanche staat nu op de vierde plaats. Belangrijke stappen voor een brede acceptatie van AVAX waren meest recent de koppeling met de stablecoin USD Coin (USDC) en de notering bij de cryptobeurzen Kraken, Bitsamp en Bitbuy. Avalanche heeft nu een goede 150 DeFi protocollen geïntegreerd en beveelt zichzelf aan door lage transactiekosten gekoppeld aan hoge snelheid.

Een bijzonder kenmerk van Avalanche is het strategische partnerschap dat in 2021 werd gesloten met Deloitte, een van de grootste audit- en consultingbedrijven ter wereld. Hieruit blijkt de ambitie van Avalanche om DeFi als groeimarkt te bezetten en bereid te zijn aan de eisen van de regelgevende instanties te voldoen. Naast het DeFi voert Avalanche reeds NFT-projecten uit en werkt zij samen met de overheidssector. Technologisch gezien is AVAX met een eigen bridge verbonden met Ethereum en dus volledig compatibel.

Conclusie: Concurrentie tussen Ethereum moordenaars in volle gang

Slechts drie weken geleden was het Fantom (FTM) die naar voren stormde onder de Ethereum killers – op dit moment is Avalanche de ster van het uur. De snelle en voortdurende verschuivingen in het marktaandeel tonen aan hoe flexibel het voor het DeFi bestemde kapitaal wordt beheerd. Wie AVAX overweegt als directe investering, moet weten: AVAX staat momenteel op iets minder dan US$90 en is ver verwijderd van zijn hoogste koers van US$146 in november 2021. Als het DeFi ecosysteem van Avalanche blijft groeien, zou AVAX ook moeten profiteren in zijn prijscurve.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*