Binance investeert 200 miljoen US dollar in traditionele medium Forbes

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance koopt zich met 200 miljoen Amerikaanse dollar in bij Forbes. Het traditiegetrouwe mediabedrijf wil het geld gebruiken voor een beursgang en redactioneel onafhankelijk blijven.

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs in termen van omzet en aantal klanten, doet een symbolische investering: voor 200 miljoen Amerikaanse dollar koopt Binance aandelen in het in 1917 opgerichte mediabedrijf Forbes, dat tot de wereldwijd bekende mediamerken behoort. Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) bevestigde overeenkomstige berichten, zoals van CNBC via Twitter en verzekerde dat de onafhankelijkheid van de redactie bij Forbes onaangetast zal blijven. Binance ziet zichzelf vaak oneerlijk behandeld door de traditionele financiële media. Maar CZ merkt via Twitter op dat kritische berichtgeving noodzakelijk is voor zulke onrustige industrieën als crypto.

Binance ziet zijn intrede in Forbes als een strategische stap voor het toekomstige Web3, en de investering zal het sterke merk Forbes in staat stellen zich voor te bereiden op nieuwe distributiekanalen. Concreet wil Forbes indien mogelijk nog dit jaar naar de beurs, en daarvoor wil het in zee gaan met een zogeheten SPAC-bedrijf. Een dergelijke Special Purpose Acquisition Company is reeds aan de beurs genoteerd met als voornaamste doel het voor een toekomstige eigenaar veel gemakkelijker te maken om naar de beurs te gaan. Forbes zal genoteerd worden onder het tickersymbool FRBS, en de $200 miljoen van Binance zal worden gebruikt om de overname door SPAC te helpen financieren. Binance verwacht twee van de negen zetels in de raad van bestuur van Forbes in te nemen.

Forbes is bijvoorbeeld bekend om zijn jaarlijkse lijsten van de rijkste mensen ter wereld, waarin CZ zelf hoog opduikt met een geschat fortuin van 96 miljard US dollar. Forbes zegt wereldwijd meer dan 150 miljoen mensen te bereiken via zijn tijdschriften, conferenties en webpresence. Volgens insiders had Binance drie grote mediabedrijven geëvalueerd voor een mogelijke investering alvorens Forbes te kiezen.

Conclusie: Binance wil uitbreiden buiten crypto-industrie

Met zijn 104 jaar geschiedenis is Forbes een dinosaurus van de media-industrie, niet alleen naar Amerikaanse maatstaven. De intrede van Binance als “nouveau riche”-belegger van buiten de industrie is in dit opzicht een opmerkelijke stap en zal zeker van buitenaf en intern in de redactiekantoren kritisch worden bekeken. Maar aan de andere kant heeft Binance met de overname van de datadienst CoinMarketCap al bewezen dat het op zoek is naar mogelijkheden om zijn bedrijfsmodel te verbreden rond de kernactiviteit van cryptobeurzen. Met het aanzienlijke belang in Forbes worden Binance en CZ respectabel in de VS, en deze factor kan ook een rol hebben gespeeld bij de beslissing.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*