Ripple (XRP): Airdrop van Spark (FLR) komt er waarschijnlijk aan – met een enorme vertraging

Bezitters van XRP (Ripple) zouden het geplande DeFi token Spark (FLR) gratis via airdrop krijgen, zo werd eind 2020 gezegd. Sindsdien is er weinig meer van het project vernomen. Nu lijkt er toch enige beweging in te komen.

In november en december 2020 trok het DeFi project Spark / Flare (FLR) veel belangstelling in de Ripple (XRP) gemeenschap en dreef de prijs van XRP tijdelijk op. De reden was eenvoudig: Spark beloofde een brug te slaan naar DeFi voor XRP en wilde vertrouwen op de Airdrop methode om zich voor te bereiden op succes. Dus werd ook geduldig gewacht op de momentopname van de XRP-saldi medio december 2020, op basis waarvan de uitkering van Spark (FLR) in H1 2021 zou plaatsvinden. Dit is echter niet gebeurd en sommigen hadden waarschijnlijk al verwacht dat Spark (FLR) stilletjes ten grave zou worden gedragen. Nu heeft Spark mede-oprichter Hugo Philion zich echter via Twitter gemeld om nieuwe hoop te wekken.

Philion schrijft dat het publieke Spark testnet Songbird nog twee upgrades nodig heeft voordat de FLR airdrop eindelijk kan worden uitgevoerd. Deze bijwerkingen moeten eind maart voltooid zijn. Een geactualiseerde routekaart voor Spark zal in de komende weken worden gepubliceerd. In een tweede tweet zegt Philion dat Spark momenteel contact opneemt met de grootste crypto exchanges om er zeker van te zijn dat ze de airdrop kunnen ondersteunen. In de voorbereidingsfase december 2020 hadden toonaangevende cryptobeurzen zoals Coinbase er pas heel laat mee ingestemd om de toewijzing van Spark (FLR) voor hun klanten over te nemen.

Maar ondertussen is de handel met XRP in Noord-Amerika bijna volledig opgeschort door de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple. Dus voor nu blijft het onduidelijk hoe cryptobeurzen van Binance tot Kraken van plan zijn om te gaan met de potentiële airdrop van Spark, omdat het direct gekoppeld is aan Ripple en XRP. In een positief scenario moet Philion zo worden begrepen dat de lancering van Spark, met inbegrip van de dropping, nog steeds in 2022 zal plaatsvinden.

Conclusie: Mogelijke Spark airdrop wekt nieuwe interesse in XRP

Zelfs op basis van eerdere ervaring met Spark en Flare, is voorzichtigheid geboden als het gaat om aankondigingen. Maar op de cryptomarkt zorgde het nieuws voor een flinke boost voor XRP met bijna 20 procent plus in de prijscurve. Omdat het idee van Spark charme heeft, om op elegante wijze het kapitaal dat vastzit in XRP grotendeels zonder praktische use cases in de richting van DeFi te sturen via FLR. Maar investeerders zoals u moeten ook duidelijk zijn: Spark’s airdrop met een lange vertraging is nog slechts een vage hint, en de rechtszaak voor Ripple met zijn dreiging van een miljardenboete is nog niet voorbij.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*