Cardano (ADA) nu met 3 miljoen wallets – interesse lijkt ongebroken

Cardano (ADA) heeft de mijlpaal van 3 miljoen wallets bereikt. Dit bewijst dat Cardano massaal nieuwe gebruikers blijft aantrekken, ondanks veel kritiek op het gebrek aan use cases.

Cardano (ADA) is verheugd dat het begin februari de symbolische grens van 3 miljoen portemonnees heeft overschreden. Uit Blockchain-gegevens blijkt dat er dagelijks gemiddeld 9.000 nieuwe wallets werden aangemaakt voor ADA. Eind 2020 werden iets minder dan 200.000 wallets geteld voor Cardano, dus de toestroom is opmerkelijk. Cardano-aanhangers zien de ontwikkeling als een bewijs van de toenemende aantrekkingskracht van ADA. Critici blijven wijzen op de problemen met het gebruik van ADA inFi projecten zoals SundaeSwap en het gebrek aan netwerkcapaciteiten.

Wat duidelijk is: In hun huidige vorm zijn Cardano smart contracts slechts in zeer beperkte mate geschikt voor DeFi, en de ontgoocheling die over dit onderwerp ontstond na de Alonzo upgrade was gegrond. De cijfers van DefiLlama tonen nog steeds alleen SundaeSwap als een DeFi-project onder Cardano met aanzienlijk gestort kapitaal. En zelfs SundaeSwap’s huidige cijfer van ongeveer 80 miljoen US dollar is klein vergeleken met concurrenten zoals Uniswap (UNI), dat in de miljarden telt. Maar Cardano gaat hier tegenin: Het aantal slimme contracten groeit even snel als het aantal portemonnees en heeft nu de grens van 1.000 overschreden.

Vanuit een nuchter perspectief blijft de prijscurve van ADA het meest betrouwbare referentiepunt om te beoordelen hoe Cardano zich zal ontwikkelen. Daar zijn de hoogtepunten van meer dan 2 US-dollar in de omgeving van Upgrade Alonzo van de nazomer van 2021 allang weer voorbij, maar ADA is in staat gebleken de kritische neerwaartse grens van 1 US-dollar te verdedigen, zelfs in moeilijke perioden voor de gehele markt. De huidige ups en downs in Cardano lijken de dynamiek van de prijscurve van Bitcoin (BTC) als reservemunt op de voet te volgen.

Conclusie: Cardano is op zoek naar succesverhalen

U als belegger moet dat weten: Positieve tussentijdse feiten over Cardano, zoals nu de 3 miljoen wallets en 1.000 smart contracts, zijn vooral stof voor fanpagina’s en kunnen de prijs van ADA niet zichtbaar beïnvloeden. De echte uitdagingen van Cardano zijn van technologische aard, om het netwerk door middel van substantiële upgrades zodanig op te zetten dat het in de praktijk monetaire voordelen kan ontwikkelen. Hier wordt de Hydra-upgrade, gepland voor 2022, beschouwd als het volgende stukje van de puzzel voor Cardano, wat een positieve impuls zou kunnen geven aan ADA.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*