Ripple (XRP): Pikante documenten in de zaak tegen SEC moeten openbaar worden gemaakt

Er komt een belangrijke deadline aan in de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP). Uiterlijk 17 februari moet Ripple documenten uit 2012 openbaar maken die betrekking hebben op juridisch advies voorafgaand aan twijfelachtige XRP-verkopen.

In de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP) is het zeer waarschijnlijk dat binnenkort documenten worden gepubliceerd die het persbureau Reuters classificeert als “belangrijk bewijs”. Na lang heen en weer geregel heeft de bevoegde rechtbank in New York besloten dat Ripple niet het recht heeft om de door de SEC gevraagde documenten achter te houden. De documenten in kwestie zijn beoordelingen van XRP die een internationaal advocatenkantoor in 2012 heeft opgesteld. Zij draaien rond de vraag of bij de verkoop van XRP door Ripple rekening moet worden gehouden met het feit dat XRP “effecten” zouden kunnen zijn. Ripple wilde deze memo’s niet openbaar maken omdat ze niet voor het publiek bestemd waren en slechts bij een klein aantal mensen bekend waren.

Maar het gerecht heeft de situatie anders beoordeeld en zijn beslissing met verschillende argumenten gemotiveerd. Het bestaan van de documenten was onbetwist, ze waren waarschijnlijk beschikbaar gesteld aan potentiële XRP-kopers en als juridische documenten kwamen ze niet in aanmerking voor bevoorrechte geheimhouding. Ripple heeft nu tot 17 februari, volgende week donderdag, om de documenten bij de rechtbank en de SEC in te dienen. Ripple had XRP voor iets meer dan 1,3 miljard dollar verkocht bij de lancering in 2013 en 2014, en die verkopen zijn de reden voor de rechtszaak van de SEC. De Securities and Exchange Commission vindt dat Ripple’s XRP-verkopen moeten worden goedgekeurd omdat ze onder de regels voor effecten zouden vallen. Ripple ontkent dit. Zelfs nu waarschuwt Ripple bij voorbaat tegen een verkeerde interpretatie van de documenten en herhaalt het dat het de beschuldigingen van de SEC resoluut zal verwerpen.

Conclusie: Beleggers kijken reikhalzend uit naar einde rechtszaak voor Ripple en XRP

Toen vorige week bekend werd dat Ripple naliet om als gezaghebbend beschouwd bewijs vertrouwelijk te houden, schoot de prijscurve van XRP tijdelijk met een dikke 20 procent omhoog. Op het eerste gezicht lijkt dit verontrustend. Maar volgens waarnemers geeft deze ontwikkeling aan dat beleggers nu een voorlopige beslissing over Ripple tegen SEC verwachten. Het speelt niet langer de belangrijkste rol wie van de twee partijen wint. In plaats daarvan wil de markt gewoon dat XRP een comeback maakt zonder gehinderd te worden door juridische problemen. Een andere reden voor de recente koersstijgingen van XRP zijn aankondigingen dat DeFi Project Spark (FLR), dat gekoppeld is aan de cryptocurrency van Ripple, waarschijnlijk toch van start zal gaan, zij het met een lange vertraging. Het is al te voorzien: De prijscurve van XRP zal de komende dagen geen rechte lijn volgen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*