Ethereum (ETH): Three Arrows Capital koopt de dip voor meer dan $56 miljoen

Het crypto hedgefonds Three Arrows Capital ziet de zwakte van de Ethereum (ETH) prijs als een kans om holdings aan te vullen. Meer dan 56 miljoen US dollar is geïnvesteerd – en de crypto scene is verbaasd.

Sinds het begin van het jaar is de prijs van Ethereum (ETH) gedaald van een goede 3.700 US dollar tot momenteel onder de 3.000 US dollar, en de negatieve trend heeft verschillende redenen. Enerzijds heeft de cryptomarkt als geheel, aangevoerd door de reservemunt Bitcoin (BTC), aanzienlijk terrein verloren, en anderzijds heeft Ethereum-oprichter Vitalik Buterin onlangs de hoop op een snelle en volledige omschakeling naar Ethereum 2.0 getemperd. Maar terwijl particuliere beleggers ETH blijkbaar afwijzen, ziet het crypto hedgefonds Three Arrows Capital de situatie andersom. Vorige week heeft Three Arrows Capital massaal Ethereum-aankopen gedaan, blijkt uit blockchain-gegevens. Een goede 20.000 Ethereum voor het equivalent van meer dan 56 miljoen US dollar ging in verschillende tranches naar een Three Arrows Capital wallet – en de experts zijn verbaasd.

Nog in november 2021 had de CEO van Three Arrows Capital, Su Zhu, in niet mis te verstane bewoordingen kritiek geuit op Ethereum en aangekondigd dat hij voortaan deFi concurrent Avalanche (AVAX) zou ondersteunen. Zijn voornaamste argument tegen Ethereum is welbekend – de nog steeds relatief hoge transactiekosten van ETH belemmeren kleine investeerders en nieuwkomers. Sindsdien heeft Su Zhu op zijn Twitter-account de voorkeur gegeven aan Avalanche (AVAX), wat veel aandacht heeft gekregen.

Waarnemers interpreteren de recente koerswijziging als een heroverweging bij Three Arrows Capital en Su Zhu. Blijkbaar werd het doel van US$3.000 per ETH gedefinieerd als het punt waarop een terugkeer naar Ethereum de moeite waard zou moeten zijn. En inderdaad, Avalanche boekt grote vooruitgang met de uitbreiding van haar ecosysteem in het DeFi-groeisegment, waar nu meer dan 10 miljard US dollar onder AVAX is gedeponeerd. Maar dit maakt Avalanche nog steeds geen zogenaamde Ethereum killer, want DeFi heeft momenteel een goede 120 miljard US dollar onder ETH.

Conclusie: Koop de dip als de prijs verzwakt – is dit het juiste moment?

In januari maakten grote beleggers gebruik van de zwakke prijs van Bitcoin om hun belang in BTC te vergroten. Nu herhaalt het scenario zich met Ethereum, de nummer twee cryptocurrency. Degenen die de middellange- en langetermijnstrategieën van professionele beleggers willen volgen, worden momenteel aangespoord om Bitcoin en Ethereum niet in paniek te verkopen, maar eerder na te denken over extra aankopen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*