Avalanche (AVAX) stormt de TOP 10 binnen van de belangrijkste cryptocurrencies met all-time highs

Avalanche (AVAX) wordt momenteel verhandeld op een goede 130 US dollar en staat daarmee op het niveau van all-time highs. Voor de eerste keer in haar geschiedenis, zet dit Avalanche bij de tien cryptocurrencies met het sterkste kapitaal.

Deze dagen stagneren de prijscurves van Bitcoin (BTC) en de meeste populaire altcoins met lichte verliezen. Avalanche (AVAX) is echter in staat om de trend te trotseren en boekte een winst van bijna 40 procent in de afgelopen zeven dagen. Zo werden voor Avalanche verschillende nieuwe all-time highs genoteerd. Op niveaus van meer dan 130 US dollar en een marktkapitalisatie van nu ongeveer 30 miljard US dollar, is AVAX er ook in geslaagd om voor het eerst in de TOP 10 van de grootste cryptocurrencies te springen. Een reden die wordt aangehaald voor de koersrally in AVAX zijn uitspraken van Zhu Su, die als CEO van het crypto hedgefonds Three Arrows Capital grote investeringen in Avalanche vertegenwoordigt. Publiekelijk kondigde Zhu Su via Twitter aan dat hij zijn steun aan Ethereum stopzette.

https://twitter.com/zhusu/status/1462216210116853762

Ethereum (ETH) wordt beschouwd als de maat van alle dingen in de snel opkomende DeFi sector, maar Zhu Su bekritiseert bekende problemen met ETH in drastische duidelijkheid. Ethereum denkt niet meer aan zijn gebruikers, zegt Zhu Su, en volledig buitensporige transactiekosten bij ETH zouden de instroom van nieuwkomers blokkeren. In zijn perceptie zit de Ethereum gemeenschap zelfgenoegzaam rond te hangen, is rijk geworden en vergeet nu waar ETH ooit voor stond. Daarom moet men op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om een ecosysteem rond moderne altcoins te creëren, dat in de praktijk overtuigend is en niet door het verleden. Zhu Su denkt logischerwijs aan Avalanche. Tegelijkertijd heeft Three Arrows Capital bijna 70 miljoen Amerikaanse dollar in ETH overgemaakt aan cryptobeurzen, wat staat voor een geplande verkoop. In Azië is het in Singapore gevestigde Three Arrows Capital een hoog aangeschreven grote speler in de crypto-industrie.

Hoewel directe kritiek op concurrerende projecten niet echt als fijn wordt beschouwd, zelfs niet in de crypto scene – Zhu Su raakt een gevoelige snaar. Met 100 US dollar en meer als transactiekosten op Ethereum, neemt ETH langzaam afscheid van breedgedragen gebruikers; op AVAX moeten ze rekening houden met minder dan 1 US dollar transactiekosten. Het Avalanche-ecosysteem breidt zich uit; alleen al in de laatste maanden zijn er twee grote fondsen gecreëerd met “Rush” en “Blizzard”, die externe projecten rijke financiële steun bieden wanneer zij aan Avalanche koppelen.

Conclusie: AVAX als de volgende Ethereum-killer?

Een blik op de TOP 10 belangrijkste cryptocurrencies laat al vijf altcoins zien die vaak worden samengevat onder de slogan “Ethereum killer”. Net als Avalanche, scoren Binance Coin (BNB), Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) ook met lage transactiekosten, snelle bevestigingstijden en groeiende ecosystemen. Zij richten zich allemaal specifiek op deFi en aanverwante bedrijfsonderdelen. Of het er op middellange termijn echt in zal slagen om Ethereum, dat met succes is gebruikt, van zijn troon te stoten, lijkt echter nog maar de vraag. Volgend jaar wordt een upgrade naar Ethereum 2.0 verwacht om de technologische beperkingen van ETH weg te nemen. Voorlopig maken Avalanche en haar gemeenschap echter gebruik van de kansen die voortvloeien uit de zwakheden van Ethereum.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*