Axie Infinity (AXS): Blockchain-game lanceert zijn eigen gedecentraliseerde crypto-uitwisseling

Axie Infinity (AXS) maakt furore als succesvol blockchainspel. Nu lanceert het ook zijn eigen gedecentraliseerde cryptobeurs onder deze paraplu, Katana genaamd.

De prijscurve van Axie Infinity (AXS) geeft al maanden weer hoe het blockchainspel, deels gebaseerd op Pokemon, in 2021 snel groeit. In het voorjaar werd AXS nog verhandeld tegen 5 US dollar, maar nu is het 150 US dollar. Een belangrijke factor voor dit succes was de lancering van een Ethereum sidechain genaamd Ronin in de zomer, waarmee spelers hun AXS snel en tegen lage kosten kunnen gebruiken. Nu gebruiken de ontwikkelaars van Axie Infinity de Ronin sidechain voor een andere functie, hun eigen gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) Katana. Katana is gisteren (donderdag) live gegaan, zoals een bericht op Twitter trots verkondigde.

Het nieuws over Katana deed AXS met ongeveer 10% stijgen en de tweede token die in het spel wordt gebruikt, Smooth Love Potion (SLP), sprong zelfs tijdelijk met ruim 70% in prijs omhoog. De reden hiervoor is gemakkelijk te verklaren: In de komende 90 dagen zal een ander token, RON genaamd, via DEX Katana worden gedistribueerd als beloning als er liquiditeit wordt gestort. Dit geldt er voor de twee pools van AXS en SLP naar Ethereum (ETH). Katana heeft al een goede 160 miljoen US dollar aan liquiditeit aangetrokken in iets meer dan 24 uur, zoals de gegevens laten zien.

Hoe Axie Infinity uitbreidt tot een ecosysteem

Het feit dat een DEX bij de lancering zijn eigen munt uitdeelt als een stimulans om liquiditeit aan te trekken, is beproefd sinds SushiSwap (SUSHI), dat dit concept in de late zomer van 2020 voor het eerst toepaste. Een blog post van Axie Infinity legt uit dat RON bedoeld is als een native token voor de Ronin Chain en in eerste instantie zal dienen als een toekomstig betaalmiddel voor vergoedingen daar. De RON moet dus ook een monetaire waarde krijgen zodra de RON vrij verhandelbaar is. Katana als DEX, op zijn beurt, vermeldt momenteel de stablecoin USD Coin (USDC) naast AXS, ETH en SLP.

De ontwikkelstudio Sky Mavis zit achter Axie Infinity en Katana. Ze werken eraan om het spel aantrekkelijk te houden met nieuwe functies. Maar andere spelideeën worden al gesmeed, en het zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn voordat andere blockchain-spellen hun debuut maken via Ronin, vermoedelijk met hun eigen tokens. Katana, bijvoorbeeld, zou de beurs worden waar spelers munten kunnen inslaan of ruilen. Daarnaast zijn er poolbeloningen en staking als diensten om passief inkomen te genereren. Natuurlijk zou Axie Infinity’s Katana ook open kunnen staan voor de munten van andere blockchain games. Kortom, voor nu markeert Katana met RON de stap van Axie Infinity om zijn eigen ecosysteem uit te breiden en te vervolledigen met de mogelijkheid om Katana op middellange termijn uit te breiden.

Conclusie: Axie Infinity met logische verdere ontwikkeling

Gecombineerd hebben Axie Infinity en Smooth Love Potion momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer 10 miljard US$ en Katana met RON is de aanzet om dit kapitaal onder één dak te houden en daarmee expansie mogelijk te maken. Uit de eerste gegevens blijkt dat dit concept zou kunnen werken. Dit onderbouwt de bewering van Axie Infinity dat het geen enkel blockchainspel is dat het risico loopt om na de hype langzaam in de vergetelheid te raken. De kansen die de blockchain games sector in het algemeen heeft, bleken onlangs uit koerssprongen in Decentraland (MANA) en Sandbox (SAND) in reactie op de aankondiging van Facebook Metaverse.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*