Vijf methoden om passief inkomen te genereren met Bitcoin en Co.

We leggen hier uit hoe u uw investering in Bitcoin en Co. kunt laten werken, zelfs als u niet aan daghandel wilt doen. Omdat nul rente, zoals bij bankdeposito’s in euro, echt het geval moet zijn.

Onder cryptobeleggers is HODL een populaire strategie, d.w.z. het eenvoudigweg aanhouden van activa in Bitcoin (BTC) op een portefeuille en wachten op appreciatie op middellange en lange termijn. Maar de crypto-industrie is volwassen geworden en er zijn minstens vijf alternatieve methoden om passief inkomen te genereren. Hier leest u hoe het werkt en waar u op moet letten. Laten we beginnen met:

1. staking met proof-of-stake (PoS). Recente cryptocurrencies, van Cardano (ADA) tot Solana (SOL), gebruiken voornamelijk PoS als protocol in hun blockchains. Dit betekent dat miners niet langer geldige transacties schrijven zoals bij het Proof-of-Work (PoW) protocol, maar willekeurig gekozen netwerkpunten. Dit maakt dergelijke blockchains energie-efficiënter en sneller. Voor het staken op de achtergrond is echter meestal technologische kennis vereist. Dit is waar de inzet als dienst en uw winstmogelijkheid in het spel komt. Op cryptobeurzen zoals Binance, FTX of via koppelingen met ledger hardware wallets, kunt u geschikte munten in staking polls plaatsen.

Daar investeer je meestal voor vooraf bepaalde periodes en krijg je in ruil daarvoor een eerlijk deel van de bonussen die de staking pools ontvangen voor hun werk in het netwerk. Zelfs bij populaire altcoins als Binance Coin (BNB) of Polkadot (DOT) gaan de te verwachten opbrengsten al snel richting tien procent gerichte jaarrente en meer. Deze rente wordt meestal uitbetaald in de betreffende cryptocurrency die je beschikbaar hebt gesteld om in te zetten. Zolang u de inzet laat doen door een gerenommeerde aanbieder, is het risico bijna nul, maar de extra inkomsten zijn indrukwekkend over langere perioden.

2. rente via deposito’s bij BlockFi en Co. De crypto-industrie kent inmiddels een aantal gevestigde aanbieders die met de hand gecontroleerde leningen verstrekken in bijvoorbeeld Bitcoin, maar daarvoor ook afhankelijk zijn van deposito’s. Hier ligt uw toegang tot gegarandeerde rente ook voor munten met PoW als protocol. BlockFi is waarschijnlijk de bekendste dienst van dit type, maar we kennen ook Nexo en Celsius Network als gerenommeerde bedrijven. Afhankelijk van de munt zijn jaarlijkse rentevoeten van 4 tot meer dan 10 procent hier realistisch. Ook hier is het belangrijk om de veiligheidsmaatregelen en de reputatie van de provider te controleren, omdat u bij deze methode de controle over uw munten tijdelijk overdraagt aan de crypto financiële dienstverlener.

3. kredietverlening, d.w.z. leningstransacties. Deze worden als dienst aangeboden door gecentraliseerde cryptobeurzen, maar ook in de gedecentraliseerde financieringssector (DeFi). In het laatste geval nemen slimme contracten de organisatie van de deal over. U leent uw munten rechtstreeks uit, indien nodig, en dergelijke leningen zijn in trek bij handelaars die intensief aan margehandel doen (handel met hefboomwerking). Ga bij het verstrekken van leningen uit van een gerichte jaarlijkse rentevoet van 4 procent en meer en zorg ervoor dat de voorwaarden duidelijk zijn omschreven. Voor kredietverlening in de margehandel is het bijvoorbeeld van belang dat kredietnemers ermee instemmen posities te liquideren wanneer het risicopotentieel is uitgeput. Binance en FTX in het bijzonder zijn hier de gerenommeerde aanbieders.

4. tokens die automatisch dividend opleveren. Altcoins zoals KuCoin (KCS) hebben het soms in hun concept om HODLers automatisch te belonen. Zij verdelen bijvoorbeeld de inkomsten uit hun ecosysteem aan iedereen die het onderliggende token bezit. KuCoin, bijvoorbeeld, mikt in dit concept op ongeveer 10 procent APR in de late herfst van 2021.

5. Yield Farming is gebaseerd op de DeFi divisie en beloont u voor het verschaffen van liquiditeit. Toen Yield Farming vanaf 2019 populair werd, was de procedure meestal nog ingewikkeld en vereiste het individu om mee te denken. Nu zijn de processen echter veel gebruiksvriendelijker met gedecentraliseerde cryptobeurzen Uniswap of PancakeSwap, en protocollen zoals Curve of AAVE. Wat Binance onder Liquid Swap of Dual Investment aanbiedt, is in feite ook Yield Farming. Aan yield farming is een zeker risico verbonden omdat u erop moet vertrouwen dat de aanbieders hun strategieën correct hebben geprogrammeerd en uitgevoerd. In de klassieke financiële wereld zou rendabele landbouw het best te vergelijken zijn met beleggingsfondsen. In ruil voor de bereidheid risico’s te nemen, staan u echter realistische jaarlijkse rentepercentages van 20 procent en meer te wachten.

(6.) Mijnbouw, ook cloud mining. We hebben al verschillende keren uitgelegd waarom Bitcoin-mijnbouw, net als Ethereum-mijnbouw, niet winstgevend is tegen de Duitse elektriciteitsprijzen. Maar er zijn ook aanbieders die rendement beloven via cloud mining. Hier huur je aandelen in een mijnbouwpool en wordt je verondersteld daarvoor inkomsten te ontvangen. Er zijn echter veel zwarte schapen in cloud mining, en daarom raden wij deze methode momenteel af.

Conclusie: Passief inkomen met crypto is geen goocheltruc

De methodes die we hebben beschreven om rente te genereren uit uw crypto-activa zijn allemaal zo gekozen dat ze weinig of geen werk van uw kant vereisen. Het enige wat u hoeft te doen is een provider kiezen die uw vertrouwen heeft verdiend. Dan neem je heel weinig risico met staking, lending en dividend tokens, terwijl yield farming een beetje riskanter is in concept. Wij raden cloud mining op dit moment af, en als u Duitse elektriciteitsprijzen moet betalen, kunt u mijnbouw ook van uw lijstje schrappen. Er zijn echter nog genoeg manieren om passief inkomen te verdienen met uw crypto-activa zonder u zorgen te maken. Gewoon HODL is niet langer geschikt voor de slimme belegger in 2021.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*