Shiba Inu (SIB) Walvis beweegt miljarden – markten nerveus

Dogecoin killer Shiba Inu (SHIB) is een crypto thema van het uur geweest vanwege exorbitante prijsstijgingen. Nu heeft een vroege belegger bijna 10 procent van de totale deelneming in SHIB verplaatst, wat tot nervositeit heeft geleid.

Sommigen zullen Shiba Inu (SHIB) blijven bespotten als een mememunt en zelfbenoemde moordenaar van Dogecoin (DOGE) – maar na een snelle prijsrally vorige week, blijft een goede 30 miljard US dollar aan marktkapitalisatie zich verzamelen achter SHIB, waardoor Shiba Inu een zwaargewicht onder de altcoins is. Deskundigen houden nauwlettend in de gaten wat er feitelijk met SHIB gebeurt en zijn al een bijzonder interessant geval op het spoor gekomen. In augustus 2020 investeerde een voorheen anonieme investeerder 8.000 Amerikaanse dollar in Shiba Inu, wat tegen de huidige prijzen meer dan 4 miljard Amerikaanse dollar waard zou zijn. Deze rekening verbergt dus tweecijferige percentages van alle SHIBs in omloop, een walvis noemt men dat in de cryptoscene.

Het tweede deel van het verhaal van deze SHIB-investeerders is ook terug te vinden in de openbare gegevens van de blockchain. Op woensdagavond werden vier tranches SHIB’s overgedragen van de oorspronkelijke portefeuille naar andere voor het equivalent van ongeveer 600 miljoen US dollar elk. Dit komt overeen met meer dan 5 procent van Shiba Inu’s totale aandelenbezit en marktkapitalisatie. Wil deze investeerder een deel van zijn vermogen in SHIB gedeeltelijk liquideren en overhevelen naar andere cryptocurrencies of zelfs Amerikaanse dollars, vraagt de markt zich sindsdien af. De prijscurve van Shiba Inu, ten minste, knikte nerveus met tien procent, aangezien een dergelijk massaal aanbod van SHIB de mogelijkheid zou hebben om de prijs te dumpen.

Vanaf donderdagochtend lijkt de situatie echter nog steeds ongevaarlijk, met tot nu toe geen teken dat SHIB in beweging te koop wordt aangeboden. Maar critici herinneren ons er ook aan dat op Dogecoin een paar walvissen ook enorme hoeveelheden DOGE hebben vergaard en op elk moment actief kunnen worden, wat waarschijnlijk een enorme volatiliteit zou veroorzaken.

Conclusie: Shiba Inu en Dogecoin – pure speculatieve objecten?

Op de grote cryptobeurzen Binance en Coinbase zijn de orderboeken voor SHIB en DOGE gevuld met het equivalent van slechts een paar miljoen Amerikaanse dollars, en een plotseling bod van miljarden dollars zou waarschijnlijk een prijscrash veroorzaken. In dit opzicht hebben critici gelijk als ze waarschuwen tegen Shiba Inu en Dogecoin als een serieuze investering, al was het maar vanwege de walvissen. Aan de andere kant heeft de gedecentraliseerde cryptobeurs ShibaSwap, die eigendom is van Shiba Inu, momenteel een goede 500 miljoen Amerikaanse dollar aan liquiditeit, wat op zijn minst bewijst dat SHIB een daadwerkelijke use case heeft. In ieder geval kan één ding niet ontkend worden bij beide controversiële altcoins: Degenen die er vroeg in investeerden en de moed erin hielden, zijn beloond met rendementen van 1.000 procent en meer in 2021, zelfs bij kleinere verkopen. En of de enorme marktkapitalisatie van Dogecoin en Shiba Inu echt slechts als een voetnoot in de cryptogeschiedenis zal verdwijnen, is allerminst zeker. Maar met deze twee munten en de huidige prijzen zijn de risico’s veel duidelijker dan met veel andere goed gekapitaliseerde tokens waarvan de rol duidelijker omschreven is.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*