Axie Infinity (AXS) hack: slachtoffers worden gecompenseerd, ook via financieringsronde

Onder leiding van Binance is voor Sky Mavis een financieringsronde van 150 miljoen dollar afgerond. Nu wil het bedrijf achter Axie Infinity (AXS) de slachtoffers van de 600 miljoen dollar kostende hack schadeloos stellen.

Iets meer dan een week geleden moest het blockchainspel Axie Infinity (AXS) slecht nieuws bekendmaken: Aanvallers waren in staat geweest om crypto-activa ter waarde van een goede 600 miljoen US dollar te stelen via de sidechain Ronin, die deel uitmaakt van het ecosysteem. Dit maakt de hack een van de grootste in de crypto geschiedenis. Tenminste voor de slachtoffers, waaronder veel spelers van Axie Infinity, lijkt de situatie nu op een gunstige manier te zijn opgelost. Sky Davis, het bedrijf achter Axie Infinity en Ronin, heeft aangekondigd dat alle slachtoffers een volledige schadevergoeding kunnen verwachten.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat een financieringsronde met een volume van 150 miljoen US dollar voor Sky Mavis succesvol is verlopen. ‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance nam het voortouw in deze ronde en rekruteerde de cryptobedrijven Animoca Brands, a16z, Dialectic en Paradigm. Er werd niet bekendgemaakt wie erbij betrokken was en met hoeveel geld. Binance had Axie Infinity al ondersteund bij zijn markttoetreding in 2020 met een IOE op Binance Launchpad en integreerde ook de sidechain Ronin in zijn diensten. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, werd geciteerd om te zeggen dat ze blijven geloven in Sky Davis als een bedrijf dat de crypto-industrie verrijkt.

Volgens de verklaring zal het nieuwe kapitaal worden aangevuld met geld van Sky Davis en Axie Infinity zelf, om de compensatiepot voldoende te vullen. Bovendien zal Ronin externe veiligheidscontroles ondergaan voor een herlancering en zal het aantal validators in de Ethereum (ETH) sidechain worden verhoogd van 9 naar 21 tot nu toe. De aanval op Ronin was succesvol omdat de hackers de controle over 5 van de 9 netwerkpunten overnamen die transacties mochten valideren. Sky Davis blijft hopen dat de buit kan worden veiliggesteld door wetshandhaving en schrijft daarom voorlopig 56.000 van de uitgestroomde 173.600 Ethereum (ETH) buit in de gemeenteboekhouding van Axie Infinity.

Conclusie: Axie Infinity – Show must go on

De snelle bereidheid van Binance en anderen om Sky Davis en dus Axie Infinity substantieel terug te betalen, is gemakkelijk te verklaren. In de aankondiging wordt immers ook benadrukt: “Met meer dan 2,2 miljoen maandelijks actieve spelers is Axie Infinity waarschijnlijk het meest succesvolle blockchainspel aller tijden, en Ronin is ook een vast punt geworden voor het verhandelen van NFT’s met een eigen portemonnee. De hack was alleen mogelijk omdat de veiligheidsmaatregelen bij Sky Davis niet werkten. Indien het project nu was vastgelopen wegens niet-terugbetaling, zou dit waarschijnlijk ook het vertrouwen in de sector als geheel ernstig hebben geschaad. In dit opzicht zijn de subsidies van Binance en Co. ook een investering in het imago van blockchain-gaming en NFT’s in het algemeen – en kunnen ze zich overigens op middellange termijn terugbetalen als Sky Davis zich positief ontwikkelt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*