Ethereum (ETH) is volgens Bloomberg aanzienlijk ondergewaardeerd – koersdoel 6.000 US dollar

In een studie wijst het financiële persbureau Bloomberg op een aanzienlijk potentieel voor Ethereum (ETH). Met de aankomende Ethereum 2.0, zou ETH geherwaardeerd moeten worden met een richtprijs van 6.000 US dollar.

Ethereum (ETH) is als onbetwiste tweede belangrijkste cryptocurrency ter wereld nog steeds een goede investering in de ogen van Bloomberg-analisten. In het Crypto Report 2022 van het financiële persbureau wordt voor Ethereum op middellange termijn een koersdoel van minstens 6.000 US dollar verkondigd; momenteel noteert ETH op een goede 3.200 US dollar. De focus van de optimistische voorspelling voor ETH is de aankomende overschakeling naar Ethereum 2.0 en dus de protocolverandering naar Proof-of-Stake (PoS). Dit zal twee belangrijke gevolgen hebben voor Ethereum, wat Bloomberg benadrukt:

1. wanneer Ethereum technologisch overschakelt van proof-of-work naar proof-of-stake via “The Merge” – tot dusver gepland voor het begin van de zomer – zal ETH 2.0 nog niet volledig zijn, maar investeerders zullen nieuwe mogelijkheden hebben om geld te verdienen. Want door te staken, kunnen ze hun Ethereum activa voor hen laten werken en automatisch geld verdienen aan de transactiekosten in het netwerk. Ongeveer 13 miljard Amerikaanse dollar aan Ethereum-transactiekosten moet in 2023 in rekening worden gebracht en zou zo indirect de waarde van ETH versterken, schrijft Bloomberg.

2. Met Ethereum 2.0 zal ETH fundamenteel sneller over te dragen zijn, met lagere kosten voor individuele transfers. Dit zou Ethereum aantrekkelijker moeten maken als betaalmiddel in het dagelijks leven en ook het gebruik ervan in de bloeiende DeFi en NFT sectoren moeten versterken. Dit moet worden overwogen voor Ethereum in relatie tot het groeiende eigen vermogen in de wereldwijde cryptomarkt, aldus Bloomberg.

Op basis van deze twee veronderstellingen komen de analisten tot een prijsdoel op middellange termijn voor Ethereum van ongeveer US$5.500 in een pessimistisch scenario, ongeveer US$6.100 per ETH in het meest waarschijnlijke scenario en een goede US$9.300 in het best-case scenario. Ethereum’s all-time high tot nu toe is bijna USD 4.900 en dateert van november 2021. Half februari werd bekend dat grote investeerders zoals Three Arrows Capital rekening hielden met een dip in de prijs van Ethereum van rond de USD 3.000 en hun belangen in ETH verhoogden.

Conclusie: Cryptomarkt groeit – en Ethereum’s potentieel kan worden onderschat

Bloomberg heeft ook een fundamenteel positieve kijk op de nabije toekomstperspectieven voor Bitcoin (BTC). De toonaangevende valuta van de cryptomarkt wordt steeds aantrekkelijker voor institutionele beleggers en zal waarschijnlijk binnenkort toegankelijker worden via echte Bitcoin ETF’s in de VS. In het vierde kwartaal van 2021 had de goedkeuring van bitcoin futures ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de munt opgestuwd naar zijn all-time high van iets minder dan 69.000 dollar per bitcoin tot op heden. In deze omgeving vertelt Ethereum zijn eigen verhaal en met ETH 2.0 zou het ook de beschuldigingen van zich af moeten schudden dat het een “klimaatmoordenaar” zou zijn.

Het blijft belangrijk: Ethereum’s “The Merge” zal naar verwachting dit kwartaal plaatsvinden na ongeveer anderhalf jaar van voorbereiding in het testnet, maar een exacte datum is nog niet gecommuniceerd. De positieve voorspellingen van Bloomberg voor ETH zijn gebaseerd op het feit dat de technologisch veeleisende upgrade soepel verloopt en dat Bitcoin zijn sterke functie als “digitaal goud” kan verdedigen en uitbreiden. Als dit alles echter samenkomt, lijkt de kans heel groot dat Ethereum zijn eigen stierenrit zal beginnen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*