Ledger Nano S Plus: nieuwe hardware-portemonnee kan vanaf vandaag besteld worden

De nieuwe Ledger Nano S Plus hardware wallet is nu te bestellen. Het beperkte voorserie-model Genesis overtuigde al in het gegevensblad en de hands-on. Alle belangrijke informatie in een korte versie hier.

Als u nog steeds geen hardware wallet gebruikt voor uw Bitcoin en andere tegoeden, of als u wilt upgraden, dan moet u dat nu doen: de Ledger Nano S Plus is een state-of-the-art hardware wallet die begint bij een schappelijke prijs van 79 euro. Het nieuwe model is een verdere ontwikkeling van de uiterst populaire Ledger Nano S, die sinds 2016 miljoenen kopers heeft gevonden. In maart hadden we het al over de Ledger Nano S Plus Genesis Edition, die als beperkte oplage naar pre-orderaars ging. De unboxing video en eerste indrukken:

De gewone Ledger Nano S Plus, die nu verkrijgbaar is, verschilt technisch gezien niet van de getoonde Genesis-variant. In vergelijking met het vorige Ledger Nano S-model is het scherm vergroot, is het geheugen aanzienlijk uitgebreid en is de aansluiting op de pc of smartphone gewijzigd naar het toekomstbestendige USB-C-formaat. Dit betekent dat juist die kleine dingen zijn verbeterd die in de loop der jaren steeds vervelender bleken te zijn bij de eerdere Ledger Nano S. Op het gebied van beveiliging blijft Ledger bekende normen stellen: een gecertificeerde beveiligingschip slaat de kritieke privésleutels voor cryptocurrencies gescheiden van het internet op, wat aanvallen door online criminelen voorkomt. Met Ledger Live is software beschikbaar die de hardware wallet online verbindt en organisatie en zelfs staking gemakkelijk maakt.

Conclusie: Ledger Nano S Plus hardware-portemonnee laat nauwelijks iets te wensen over

Hoewel Ledgers concurrent Trezor negatief in het nieuws komt door phishing-aanvallen, kan men echt niet om een hardware-portemonnee heen als de veiligste optie voor het opslaan en organiseren van crypto-activa. Trezor heeft zijn assortiment al geruime tijd niet meer vernieuwd en daarom wordt de Ledger Nano S Plus nu bijna vanzelf aanbevolen als een volwassen verdere ontwikkeling voor aanstaande aankoopbeslissingen. Dezelfde fabrikant biedt ook de Ledger Nano X aan als een model uit de hogere klasse, die in wezen alleen verschilt van de nieuwe uitgave door Bluetooth als mogelijke verbindingsmethode en de bijna verdubbelde prijs van 149 euro. Als voorzorgsmaatregel herinneren wij u eraan om hardware-portemonnees altijd rechtstreeks bij de fabrikant te bestellen, omdat gecompromitteerde apparaten herhaaldelijk op andere platforms zijn verkocht.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*