Solana (SOL) NFT’s nu ook verhandelbaar op OpenSea – maar technische problemen

OpenSea, de marktleider onder de handelsplatformen voor NFT’s, integreert nu ook Solana (SOL) in zijn platform. Dit zou Solana NFT’s aantrekkelijk kunnen maken voor een breder publiek dan voorheen.

Creatieve NFT’s (non-fungible tokens) blijven een hot topic in de crypto-industrie; alleen in februari rapporteerde het OpenSea handelsplatform een recordvolume van meer dan 5 miljard US dollar voor de vorige maand. Tot nu toe zijn de activiteiten van OpenSea echter beperkt gebleven tot NFT’s met Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC). Nu stelt OpenSea zich ook open voor Solana (SOL). In de huidige bètafase voor Solana op OpenSea worden in eerste instantie 165 collecties gepresenteerd, zo meldt het op Twitter. Handmatige zoekacties op OpenSea vinden nu bijna 900.000 NFT’s die technologisch gebaseerd zijn op SOL.

In het begin klaagden gebruikers over vertragingen en soortgelijke problemen bij het verwerken en verhandelen van Solana NFT’s op OpenSea. De reden hiervoor zijn waarschijnlijk de technologische beperkingen in SOL’s blockchain, die de afgelopen maanden al meerdere malen aan het licht waren gekomen. Solana mede-oprichter Anatoly Yakavenko beloofde via Twitter dat er op volle snelheid aan oplossingen wordt gewerkt om SOL ook onder hoge netwerkbelastingen stabiel te maken.

Met Solana op OpenSea komen bekende projecten zoals Solana Monkey Business, DeGods, Degenerate Ape Academy, Shadowy Super Coder en Aurory. Tot nu toe werd Magic Eden beschouwd als de belangrijkste handelsplaats voor Solana NFT’s, aangezien dit platform vroeg begon met SOL en zich niet bekommerde om andere ecosystemen. Magic Eden wil deze houding nu echter heroverwegen, aangezien een migratie van klanten naar OpenSea wordt verwacht. Gegevens over de eerste handelsdagen voor Solana op Opensea tonen een gematigde interesse, waarbij Solana slechts fracties haalde in vergelijking met de handel op Ethereum. Het is echter moeilijk te beoordelen in welke mate technische verstoringen de SOL hinderen.

Conclusie: netwerkproblemen hinderen Solana NFT’s ook bij OpenSea

Vandaag, maandag, waarschuwt Magic Eden op zijn homepage opnieuw dat knelpunten in het netwerk van Solana (SOL) momenteel het risico op mislukte NFT-veilingen verhogen. De situatie lijkt vergelijkbaar te zijn met OpenSea. Zo blijft de afdeling NFT veelbelovend voor Solana, maar wordt zij gehinderd door technologische problemen. De ontwikkelaars moeten hier oplossingen vinden, zodat Solana NFT’s zich verder op de markt kunnen vestigen. OpenSea heeft er waarschijnlijk terecht de voorkeur aan gegeven voorlopig te spreken van een beta-versie voor de nieuwe Solana-divisie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*