Bitcoin (BTC): Miljardair Mike Novogratz stelt koersdoel van 500.000 Amerikaanse dollar

De jaarlijkse Bitcoin-conferentie in Miami is ten einde gekomen. Op ‘s werelds belangrijkste industriebijeenkomst verspreidde crypto-miljardair Mike Novogratz optimisme met voorspellingen van 500.000 dollar per Bitcoin.

Wanneer de cryptoscene één keer per jaar samenkomt in Miami voor de Bitcoin Conference, wordt er positief nieuws verwacht. In 2021 verraste de president van El Salvador, Nayib Bukele, iedereen door aan te kondigen dat zijn land Bitcoin (BTC) tot wettig betaalmiddel zou maken. In 2022 ontbrak het de Miami Bitcoin Conference aan een dergelijke coup, geruchten dat Apple betrokken zou raken bij de acceptatie van en investeringen in cryptocurrencies bleven uit. Maar in ieder geval gebruikte cryptomiljardair Mike Novogratz het podium om goede vibes te verspreiden met optimistische prijsvoorspellingen voor Bitcoin.

500.000 US dollar per Bitcoin is een realistisch prijsdoel op de middellange termijn tot 2027, zegt Novogratz, en het magische niveau van 1 miljoen US dollar per BTC is niet automatisch een luchtkasteel. Bitcoin wordt momenteel verhandeld op iets meer dan 42.000 US dollar en was niet in staat om een nieuw momentum te winnen van de conferentie in Miami. Voor de nabije toekomst ziet Novogratz positieve impulsen voor BTC wanneer de Amerikaanse Federal Reserve zijn ruim monetair beleid hervat. “Bitcoin gaat naar de maan,” zegt Novogratz, die een populaire uitdrukking uit de cryptoscene overneemt. Bitcoin bewijst zijn pluspunten in onzekere tijden en een daarvan is zijn onafhankelijkheid van centrale banken.

De 57-jarige investeert al sinds halverwege de jaren 2010 in Bitcoin en heeft er naar eigen zeggen een fortuin mee verdiend. In zijn hoofdfunctie is Novogratz CEO van de investeringsbank Galaxy Digital, die zich ook richt op Bitcoin en Co. Met deze ervaring voorspelt Novogratz, net als andere waarnemers, dat de echte hausse van institutionele beleggingen in Bitcoin nog moet komen. Pensioenfondsen en soortgelijke goed gevulde fondsen beginnen slechts langzaam hun investeringen te verschuiven naar BTC. Van daaruit kan een aanzienlijke instroom van kapitaal worden verwacht.

Conclusie: Professionele handelaren raden aan geduld te hebben met Bitcoin

In 2022 blijft de prijscurve van Bitcoin gemengd. Wat bijvoorbeeld de Bitcoin-conferentie betreft, heeft de kritiek op de binnenlandse politieke realiteit steeds meer haar plaats ingenomen in de waardering van het snel gehypte El Salvador. 500.000 US dollar per Bitcoin klinkt nogal ambitieus vanuit het perspectief van vandaag, maar Mike Novogratz heeft het over vijf jaar in de toekomst. Of zijn voorspelling dan nog opgaat, valt te bezien. Maar het lijkt exemplarisch voor het optimisme dat wordt gekweekt in crypto-kringen, die een crash van de markt onwaarschijnlijk achten. In januari vatten Bitcoin Whales een prijsniveau van 40.000 US dollar op als een oproep om meer te kopen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*