Cardano (ADA): Geïnvesteerd DeFi-kapitaal gehalveerd en kritiek stapelt zich op

De prijscurve van Cardano (ADA) stelt beleggers in 2022 teleur – en laat tegelijkertijd zien dat het project inhoudelijk vast lijkt te zitten. De hoop op succes voor Cardano in de DeFi-sector komt niet uit.

Cardano (ADA) raakt steeds meer verstrikt in een maalstroom van kritiek en problemen van eigen bodem. De gegevens van DeFiLlama tonen momenteel slechts iets minder dan 200 miljoen US dollar aan gestort kapitaal voor DeFi onder Cardano, minder dan de helft van de 400 miljoen US dollar die nog maar enkele maanden geleden beschikbaar was voor DeFi met ADA. DeFiLlama is bezig met een tiental projecten voor Cardano gewijd aan DeFi, en hun successen blijven uit. In een recente verbale woordenwisseling stak Avalanche (AVAX) mede-oprichter Emin Gün Sirer via Twitter de vinger in de wonde. Een enkel vers gelanceerd subnet van Avalanche heeft in één dag evenveel DeFi-kapitaal aangetrokken als Cardano sinds zijn ontstaan, citeert Emin Gün Sirer.

Zoals zo vaak het geval is, werd Cardano-oprichter Charles Hoskinson geprovoceerd en vuurde hij terug via Twitter. De successen bij Avalanche waren te danken aan oneerlijke voorontginning, suggereert Hoskinson. Maar Hoskinson kan niet met een zinnige verklaring komen voor de algemene markttrend die zich tegen Cardano uitspreekt. De 34-jarige, die verwend is met succes, reageert steeds dunner op kritiek op zijn Cardano-project en heeft ook te kampen met gefundeerde onthullingen over zijn blijkbaar verfraaide CV. Maar het was ook Hoskinson die in juli 2020 op grootse wijze duizenden DApps en projecten onder Cardano tevoorschijn toverde voor de zomer van 2021 – een visie die tot nu toe zelfs in 2022 nog niet in de buurt van vervulling is gekomen.

De prijscurve van Cardano weerspiegelt de teleurgestelde verwachtingen: een jaar geleden werd Cardano nog verhandeld rond de 1,40 US dollar en was zelfs in staat om kortstondig de 3 US dollar grens te kraken rond de upgrade Alonzo in september. Maar toen bleek dat hoewel Alonzo slimme contracten mogelijk maakt voor Cardano, ze niet echt praktisch zijn voor DeFi. Momenteel is ADA gedaald tot net onder 1 US dollar en genereert niet langer een eigen momentum.

Upgrade Hydra later in 2022 zou Cardano weer omhoog moeten helpen

De hoop op een comeback van Cardano berust nu op de Hydra upgrade die gepland staat voor eind 2022. Dit zou sidechains mogelijk moeten maken voor Cardano, zoals nu al het geval is met Avalanche. Hoskinso noemde oktober laatst als streefdatum voor de lancering van Hydra bij Cardano en voorspelt merkbaar positieve impulsen voor ADA als gevolg daarvan.

Conclusie: ADA in crisis – meer schijn dan werkelijkheid?

De meningen over Cardano zijn verdeeld in de cryptoscene: één kamp blijft geloven in de strikt wetenschappelijke aanpak als technologische basis en is bereid geduldig te zijn. De steeds groter wordende groep critici is echter tot de conclusie gekomen dat de beweringen van Cardano en de werkelijkheid te ver uit elkaar liggen en dat Charles Hoskinson met zijn verwaande optreden alle vertrouwen heeft vergokt. Voorspelbaarheid blijft: Cardano kan pas weer op gang komen als de technologische voorsprong van concurrerende projecten als Avalanche of Solana (SOL) is ingehaald.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*