Axie Infinity (AXS): Meer decentralisatie moet blockchainspel versterken

Axie Infinity beleeft een moeilijk jaar, het blockchainspel verliest gebruikers en dus vertoont de prijscurve van AXS negatieve trends. Nu moet er meer decentralisatie komen en moet de trend worden gestopt.

Eind 2021 werd Axie Infinity (AXS) nog beschouwd als het schoolvoorbeeld van blockchain gaming met een bijbehorende altcoin. AXS werd een jaar geleden boven US$100 verhandeld en met een market cap van ongeveer US$7 miljard leek Axie Infinity de top 20 van de belangrijkste cryptocurrencies voor zichzelf in het vizier te hebben. Maar sindsdien is het sentiment merkbaar bekoeld: AXS wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 9 US$, zijn market cap is gekrompen tot ongeveer 900 miljoen US$, en Axie Infinity heeft moeite om in de top 50 van meest gekapitaliseerde altcoins te blijven. Om het momentum te herwinnen, wil Axie Infinity nu meer gedecentraliseerd worden, aldus een aankondiging aan de gemeenschap.

Concreet verwijst het team achter Axie Infinity naar een project met de naam “Axie Contributors”. Bijna 700 spelers met een bovengemiddelde activiteit werden voor dit project geselecteerd. Zij moeten nu discussies initiëren en modereren over de verdere ontwikkeling van het spel in de AXS metaverse en modellen testen waarmee zelfbeheer kan worden geïmplementeerd. Dergelijke initiatieven lijken ook dringend nodig, want Axie Infinity verliest maand na maand actieve spelers. De cijfers van Active Player laten nu een gemiddelde zien van iets minder dan 500.000 actieve spelers per maand, terwijl dat er een jaar geleden nog meer dan vier keer zoveel waren, namelijk meer dan 2 miljoen.

Een reden voor de verloren aantrekkingskracht van Axie Infinity is waarschijnlijk dat er in 2022 geen grote verdere ontwikkeling was. Hoewel de routekaart nieuwe spelmodules vermeldt die dit jaar hadden moeten worden geïntegreerd, is dat niet gebeurd. Een blockchainspel als Axie Infinity gedijt ook bij het verslaafd houden van spelers met nieuwe werelden en functies. Hier hoopt men op sprankelende ideeën van de gemeenschap en een reactie op het meer gedecentraliseerd maken van structuren.

Conclusie: Axie Infinity hoopt op opleving en ommekeer voor AXS

De aankondiging dat “Axie Contributors” nu van start gaat heeft AXS een dagelijkse winst van ongeveer 16 procent opgeleverd. Het streven naar meer deelname van de spelers aan de strategische ontwikkeling van Axie Infinity heeft dus een impuls gegeven. Maar of dit genoeg is om meer actieve spelers terug naar het spel te brengen en zo indirect de prijscurve van AXS te ondersteunen, is een andere vraag. Hier zal moeten worden nagegaan of nieuwe inhoud daadwerkelijk snel momentum creëert. Anders dreigt de spelwereld van Axie Infinity verweesd te raken en zal AXS zijn monetaire waarde blijven verliezen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*