Cardano (ADA): eigen sociaal netwerk om gemeenschap beter te verbinden

Cardano Spot, een sociaal netwerk dat helemaal in het teken staat van Cardano (ADA), wordt binnenkort gelanceerd. Het project is opgezet door het cryptobedrijf Emurgo, dat een officiële partner is van Cardano.

Cardano (ADA) is in het crypto-jaar 2022 ver achtergebleven bij de verwachtingen, zelfs de update Vasil in september kon de sluipende daling van de prijscurve niet stoppen. Nu voedt de aankondiging van Cardano Spot de hoop op een ommekeer. Het project moet een sociaal netwerk opleveren waarin gebruikers, ontwikkelaars, investeerders en andere mensen die ADA ondersteunen informatie kunnen uitwisselen. Hier is al een website voor Cardano Spot opgezet en is de wachtlijst voor toekomstige leden van de gemeenschap geopend.

Achter Cardano Spot staat het cryptobedrijf Emurgo, dat zegt een officiële commerciële partner en stichtend lid van Cardano te zijn. Het sociale netwerk in opbouw is het eerste mediaproject van Emurgo en wordt geleid door Sebastian Zilliacus. Die zegt dat Cardano Spot de “informatiebrug” moet worden tussen het ecosysteem van ADA en de gemeenschap. Screenshots tonen een tijdlijn met woordbijdragen en links naar onderwerpen gerelateerd aan Cardano en de mogelijkheid deze te becommentariëren en te liken. Emurgo wijst op meer dan 4 miljoen ADA wallets en iets meer dan 3.200 staking pools als bewijs van hoe het ecosysteem is gegroeid en hoeveel partijen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in Cardano Spot.

Eerdere pogingen om sociale netwerken op te richten die specifiek gericht zijn op de crypto-industrie zijn echter allemaal mislukt. Pulse bij Bitfinex is opgeheven, evenals Voice bij EOS. Beleggers en andere marktdeelnemers wisselen liever informatie uit op Twitter, Reddit, Github of in Telegram-groepen. Waarom discussies rond ADA moeten verschuiven naar Cardano Spot wordt door Emurgo vaag gerechtvaardigd met “kwaliteitsinhoud” uit “betrouwbare bronnen”. Concepten over hoe Cardano Spot te gelde kan worden gemaakt, worden niet genoemd.

Conclusie: Sociaal netwerk Cardano Spot met kans op succes?

Natuurlijk moet een initiatief als Cardano Spot niet als dood worden afgeschreven voordat het is gelanceerd. Maar wie vertrouwd is met het ADA-ecosysteem weet ook dat er online veel informatie te vinden is over actieve en geplande projecten. Cardano Spot, als een soort officieel en monothematisch sociaal netwerk op ADA, moet ook rekening houden met de verdenking van censuur als kritische stemmen worden weggemodereerd. Wat Cardano waarschijnlijk nog echt nodig heeft zijn use cases die geld opleveren. Hier zou de voor januari aangekondigde stablecoin DJED de broodnodige impuls kunnen geven.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*