Band Protocol verhevigt concurrentie met Chainlink (LINK)

Band Protocol (BAND) heeft zich aangesloten bij het OpenAPI-initiatief en gaat technologisch gezien de tweede fase in. Door samen te werken met Google, Microsoft en Bloomberg wil het Chainlink (LINK) uitdagen.

In de DeFi divisie spelen real-time gegevens uit de crypto-industrie, maar ook uit de traditionele financiële wereld, een cruciale rol. Prijzen van cryptocurrencies, aandelen, grondstoffen en meer moeten worden bepaald en opgenomen in slimme contracten. De marktleider in deze taak is Chainlink (LINK), terwijl zijn concurrent Band Protocol (BAND) veel minder bekend is. Maar Band Protocol ziet zichzelf als goed toegerust om de concurrentie te stimuleren.

Band Protocol wijst erop het enige blockchainbedrijf te zijn dat vertegenwoordigd is op OpenAPI. OpenAPI is een initiatief om op een veilige manier interfaces tot stand te brengen en bruikbaar te maken voor software, webdiensten, besturingssystemen en dergelijke. Industriereuzen zoals Google, Microsoft en SAP zijn actief in OpenAPI, evenals de Britse regering en de financiële nieuwsdienst Bloomberg. Wij horen nu van Band Protocol dat zijn lidmaatschap van OpenAPI vruchten begint af te werpen. Data van en voor de blockchainwereld is een belangrijk onderwerp bij OpenAPI en Band Protocol is daar het natuurlijke aanspreekpunt, aldus de organisatie. Er zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Google, Microsoft en Bloomberg, maar deze bevinden zich nog in een vroeg stadium.

De oprichter van Band Protocol, Soravis Srinawakoon, hoopt op meer tractie met een update van het protocol. Band Protocol maakt het nu mogelijk gegevensbronnen in versie 2 (“BandChain”) rechtstreeks in het netwerk te integreren als nodes zelf. Verwacht wordt dat dit kosten en tijd zal besparen. Dit, zo zei hij, geeft bedrijven die gegevens verzamelen de kans om deze ook zelf te gelde te maken via Band Protocol. Volgens Srinawakoon is de grootste hindernis bedrijven als Bloomberg ervan te overtuigen zich bij deze infrastructuur aan te sluiten. Maar met OpenAPI en versie 2 van het Band Protocol zijn er volgens hem randvoorwaarden gecreëerd om het voor niet-blockchain bedrijven heel gemakkelijk te maken om mee te doen aan het Band Protocol.

Srinawakoon blijft het verbinden van verschillende blockchains en dus ecosystemen met elkaar zien als een grote uitdaging voor de toekomst. Band Protocol heeft dit altijd voor ogen gehad sinds de begindagen, zei hij. Het succes van Polkadot (DOT), Solana (SOL), de Binance Smart Chain (BSC) en anderen bewijst dat Band Protocol de ontwikkelingen juist heeft voorspeld.

Conclusie: Band Protocol – een interessante investeringsmogelijkheid?

BAND staat momenteel op de 140e plaats van de belangrijkste cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van iets meer dan 200 miljoen US dollar. Toen Band Protocol werd gelanceerd met een IEO op Binance, was de uitgifteprijs $0,47, momenteel wordt BAND verhandeld op iets minder dan $6. De all-time high van BAND dateert van april 2021 en bedroeg iets meer dan 23 US dollar. In dit opzicht zijn er inderdaad goede kansen voor een positieve prijsontwikkeling van het Band Protocol, indien uit de geplande samenwerking met industriële reuzen praktische gebruiksgevallen voortvloeien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*