Binance: 100 Miljoen USD Fonds Voor DeFi-Projecten

In de toekomst zal de Binance Smart Chain als schakel dienen voor DeFi-projecten om ze aan te sluiten op het centrale handelsplatform. Binance stelt 100 miljoen dollar ter beschikking om veelbelovende DeFi-projecten te ondersteunen bij de bouw van deze brug.

Binance, de toonaangevende wereldwijde crypto-uitwisseling, is serieus bezig met DeFi (Decentralized Finance) en wil zich positioneren als een brug tussen DeFi en gecentraliseerde oplossingen. Binance CEO Changpeng Zhao schetste deze strategie op de conferentie “The World of DeFi” en zei dat zijn bedrijf hiervoor een fonds opent. Dit fonds wordt gevuld met 100 miljoen dollar om DeFi-projecten te helpen bij het opstarten van de Binance Smart Chain (BSC). In een blogpost schetst Binance hoe de interactie tussen DeFi en CeFi (Centralized Finance) wordt beoogd en waar de voordelen liggen.

Achtergrond bij Binance Smart Chain en DeFi

Binance’s eigen blokketen BSC werd gelanceerd in april 2019 en was al bedoeld om niet alleen de Binance Coin (BNB) te organiseren. De BSC was ook bedoeld als basis voor een decentrale crypto-uitwisseling (DEX) van Binance. Al in april 2020 kondigde Binance het voornemen aan om de BSC uit te breiden met functies als Smart Contracts. Nu wil Binance ook haar BSC functioneel uitbreiden om verschillende blokketen-ecosystemen op elkaar af te stemmen. Dit maakt het mogelijk om Bitcoin en Altcoins van Ethereum (ETH) tot Ripple (XRP) en EOS te combineren in DeFi-projecten.

Binance is van mening dat het initiatief de voordelen van DeFi en CeFi samenbrengt. Klanten zouden bijvoorbeeld het gecentraliseerde handelsplatform naast de spotmarktopties, zoals futures, margehandel en staking, op prijs stellen. Intussen overtuigt DeFi met zijn yield farming, leningstransacties en geautomatiseerde poolcreatie. Via BSC wil Binance nu deze twee benaderingen samenvoegen en zo de gebruikers eenvoudige oplossingen bieden (“One Click”).

Er wordt aan herinnerd dat Binance de ideeën van DeFi vroeg in 2019 heeft gepromoot en gedeeltelijk heeft uitgevoerd via BSC, lang voordat DeFi de mainstream bereikte zoals nu. Het bedrijf ziet het gevaar niet in om te concurreren met zijn oorspronkelijke bedrijfsmodel als een gecentraliseerde crypto-uitwisseling. Binance is veeleer gericht op de eisen van de klant en het doel om de beste oplossingen in de crypto-industrie te versterken.

Conclusie: Binance bezet toekomstige markt DeFi

De 100 miljoen dollar aan startfinanciering voor DeFi-projecten zijn geen frankeergeld voor Binance, maar kunnen worden geabsorbeerd met jaarlijkse overschotten van ongeveer 500 miljoen. Als het lukt om de slimste DeFi-ideeën aan te trekken en ze naar de BSC te lokken, zet Binance een beslissende stap in de richting van duurzaamheid. Zij kijkt er nu al naar uit om niet alleen financiële steun te verlenen aan spannende projecten, maar ze ook te presenteren aan haar enorme klantenbestand en ze eventueel op een rijtje te zetten. Binance zal dan profiteren van dergelijke programma’s door middel van vergoedingen en een versterking van de BSC zal ook de Binance Coin quasi automatisch promoten.

CEO “CZ” noemt de nieuwe aanpak “CeDeFi” op Twitter en geeft daarmee een pakkende slogan. Voor u als belegger moet er een mogelijkheid zijn om u via het gerenommeerde Binance-platform onder te dompelen in het thema DeFi en er natuurlijk van te profiteren. Binance bewijst opnieuw een pacemaker te zijn in de crypto-industrie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*