Binance: Anonieme accounts zijn verleden tijd, identificatie wordt verplicht

Binance, de cryptobeurs met de hoogste omzet wereldwijd, maakt een einde aan anoniem gebruik. Een identiteitscontrole (KYC) zal een must worden voor nieuwe en bestaande klanten bij Binance.

In de crypto-scene is het geen geheim dat heel wat investeerders liever anoniem blijven. Gerenommeerde platforms die dit mogelijk maakten, zijn de laatste jaren echter steeds zeldzamer geworden. Onder druk van regelgevende en belastingautoriteiten is het standaard geworden voor cryptobeurzen om klanten te verplichten een identiteitscontrole te ondergaan waarbij hun naam en woonplaats duidelijk worden vastgelegd aan de hand van officiële documenten. Tot nu toe bood de marktleider Binance nog een achterpoortje: wie afzag van het gebruik van bankoverschrijvingen en FIAT kon zich anoniem registreren en toch handelen en stortingen en opnames doen in Bitcoin en Co. Eind juli verlaagde Binance de limiet voor dergelijke onbevestigde klantenrekeningen tot 0,06 Bitcoin (BTC) van 2 BTC voorheen. Maar nu wordt ook deze mogelijkheid afgeschaft.

Binance heeft via klanteninformatie aangekondigd dat nieuwe klanten pas zullen kunnen handelen nadat een identiteitscontrole is uitgevoerd. Voor bestaande Binance-klanten moet de verplichte identiteitscontrole uiterlijk op 19 oktober worden ingevoerd. Met onmiddellijke ingang is de handel in cryptocurrencies echter verboden voor anonieme klantrekeningen en zijn volgens de aankondiging van Binance alleen opnames en liquidatie van posities mogelijk.

Druk van de wetgever verandert Binance

Binance CEO Changpeng Zhao (“CZ”) gaf commentaar op de nieuwe identiteitsverificatie-eis via Twitter en zei: “daden zeggen meer dan woorden”. Hij had de voorbije weken in verschillende interviews en toespraken al toegegeven dat Binance proactiever moest worden in het naleven van de wettelijke kaders. Ondertussen classificeert crypto-expert Larry Cermak de zet van Binance op Twitter met “de druk moet gek geworden zijn”. Cermak wijst er echter ook op dat volgens Binance 80 procent van de klanten reeds voor een identiteitscontrole kiest wanneer zij een klantenrekening openen.

Tegen deze achtergrond is een blik op de prijscurve van Binance Coin (BNB) ook verhelderend. BNB heeft immers – in lijn met de markt als geheel – aanzienlijke winsten geboekt sinds de aankondiging van de gewijzigde voorwaarden voor klanten. Beleggers lijken het dus toe te juichen dat Binance een vredeskoers met de autoriteiten inslaat, ook al kunnen sommige klanten daardoor verloren gaan.

Conclusie: Als je twijfelt, ga dan nu naar KYC op Binance.

U zult nauwelijks willen riskeren uw toegang tot de klantenrekening bij Binance te verliezen. Als u daar tot nu toe van de identiteitscontrole hebt afgezien, is het nu tijd om actief te worden. Voor zover wij weten, kunt u nog tot 19 oktober anoniem crypto-activa opnemen van Binance, indien nodig in tranches om rekening te houden met de dagelijkse limiet van 0,06 BTC. Het is echter waarschijnlijk zinvoller om het Know Your Customer (KYC)-proces bij Binance nu online te starten om van de verschillende aanbiedingen gebruik te kunnen blijven maken. Binance deelt mee dat een bevestiging met KYC momenteel tot tien dagen kan duren, vermoedelijk in afwachting van een groot aantal te verwerken gevallen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*