Coinbase investeert 500 miljoen dollar in altcoins

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase investeert 500 miljoen Amerikaanse dollar van zijn kasreserves in verschillende altcoins, zoals Ethereum (ETH). Hiermee ziet Coinbase zichzelf als een pionier onder de beursgenoteerde bedrijven.

Half april vierde de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase zelf zijn beursdebuut, maar het aandeel heeft tot nu toe grote verwachtingen gemist. Nu komt Coinbase in het nieuws met een update van zijn investeringsstrategie. In een blogpost kondigde Coinbase aan dat het als eerste stap 500 miljoen US dollar zou investeren in altcoins. Specifiek wordt Ethereum (ETH) genoemd, evenals DeFi tokens en altcoins die vertrouwen op het moderne proof-of-stake protocol. Bovendien zal in de toekomst 10 procent van de kwartaalwinst van Coinbase worden geïnvesteerd in altcoins.

Coinbase benadrukt dat het hiermee het eerste beursgenoteerde bedrijf is dat zijn cryptoreserves niet beperkt tot Bitcoin (BTC), maar deze breder diversifieert. Het eigenlijke doel van de duidelijke inzet voor een gediversifieerd crypto-mandje is om de afhankelijkheid van Coinbase’s balans van fiato te verminderen en in evenwicht te brengen in de richting van crypto. Daarachter zit natuurlijk ook de overweging om de waarde van Coinbase te verhogen bij koerswinsten van de eigen beleggingen. Het aandeel Coinbase profiteerde echter maar licht van de aankondiging met een plus van enkele procenten.

Om elke invloed op de cryptomarkt en belangenconflicten uit te sluiten, wil Coinbase zijn investeringen uitvoeren op externe handelsplatformen of in directe zaken. In principe is de nieuwe beleggingsstrategie gericht op de lange termijn. Gehoopt wordt dat dit model ook andere bedrijven ertoe zal aanzetten Bitcoin en Co. in hun strategieën en balansen op te nemen.

Coinbase denkt aan aandeelhouders

Op Twitter kreeg Coinbase CEO Brian Armstrong veel applaus voor de bijstelling van de investeringsstrategie. Waarnemers zien het ook als een rugwind voor de algemene cryptomarkt. Maar als CEO, moet Armstrong eigenlijk eerst zijn aandeelhouders in gedachten houden. En die zijn minder tevreden: terwijl het aandeel Coinbase in de eerste handelsdagen nog – in sommige gevallen fors – boven de 300 US dollar werd verhandeld, is het aandeel gevaarlijk dicht bij de grens van 200 US dollar gekomen en schommelt het momenteel rond de 250 US dollar. Zelfs een voor het tweede kwartaal van 2021 aangekondigd recordresultaat qua winst en omzet kon de koers van het aandeel nauwelijks een impuls geven. Armstrong staat dus voor de moeilijke taak om investeerders te overtuigen van de duurzaamheid van Coinbase’s activiteiten. Ten tijde van de beursgang had Coinbase aangekondigd dat het de winst in de nabije toekomst zou investeren in verdere ontwikkeling en zou afzien van dividenden. Het vooruitzicht dat Coinbase over de hele linie in waarde stijgt door slim te investeren in altcoins is dus in ieder geval een kans om het aandeel van de grond te helpen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*