Binance blijft aandelenhandel uitbreiden met Apple, Microstrategy en Microsoft

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance wordt serieus over het uitbreiden van zijn activiteiten met tokenized aandelen. Na Tesla en Coinbase komen nu ook MicroStrategy, Apple en Microsoft in de portefeuille.

Vooral jongere beleggers houden ervan om al hun beleggingen via één platform te organiseren. Het succes van aanbieders als eToro of Robinhood laat zien dat aandelen en cryptocurrencies in trek zijn. Dan, iets meer dan twee weken geleden, begon de belangrijkste wereldwijde cryptobeurs Binance ook met zijn aanbod in de richting van aandelenhandel. Met de notering van Tesla-aandelen op Binance werd het startsein gegeven, kort gevolgd door de effecten van Coinbase. Nu brengt Binance de aandelen van nog eens drie Amerikaanse bedrijven in zijn portefeuille, namelijk Apple, Microsoft en MicroStrategy. Net als voorheen vertrouwt het bedrijf op de samenwerking met CM-Equity uit Duitsland voor een wettelijk conforme implementatie, volgens een verklaring van Binance.

Handelen in Apple, Tesla en Co. op Binance – wat je moet weten

Binance gaat bij de handel in aandelen zo te werk dat de effecten als tokens worden weergegeven, die echter voor 100 procent door aandelen worden gedekt. Binance noemt deze methode, die ook door FTX wordt gebruikt, “equity tokens”. Voor beleggers heeft deze aanpak van Binance twee grote voordelen: Ten eerste wordt de transactie gratis verwerkt en ten tweede is het mogelijk om fracties zoals 0,1 van een aandeel te kopen en te verkopen. De onderliggende valuta voor de aandelenhandel op Binance is de stablecoin Binance USD (BUSD). De handel vindt plaats tijdens de normale handelstijden. De Binance aandelencertificaten geven recht op dividenden maar niet op stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen.

Met Tesla als eerste token had Binance gekozen voor een zeer symbolisch bedrijf dat betalingen in Bitcoin (BTC) accepteert en ook kasreserves naar Bitcoin zelf overhevelt. De notering van Coinbase was ook een PR-stunt om het nieuwe aandeel van de rivaliserende Amerikaanse cryptobeurs te integreren in de portefeuille van Binance.

De handel in MicroStrategy-aandelen op Binance, die vandaag vroeg van start ging, was een ander Amerikaans bedrijf dat Bitcoin propageert en koerswinsten viert met zijn per-BTC-strategie. Apple en Microsoft zijn twee van de typische topaandelen waarmee beleggers kunnen inzetten op de grote namen uit de IT-sector in de VS. Apple zal vanaf morgen (woensdag 28 april) op Binance worden genoteerd, en Microsoft volgt op vrijdag (30 april).

Om aandelenhandel bij Binance te kunnen waarnemen, moet u als Duitse klant niveau drie van de identiteitscontrole (Know Your Customer, KYC) bij Binance doorlopen. Als je dat nog niet gedaan hebt, initieer je dit via je Binance-account online en worden je enkele vragen gesteld over risicobeheer, adresverificatie en dergelijke. Dit is geen grote zaak en zou u snel toegang moeten geven tot Binance aandelen tokens.

Conclusie: Binance vervult behoeften van klanten met aandelenhandel

Binance koppelt ook de notering van Apple, Microsoft en MicroStragey opnieuw met aanwijzingen om binnenkort meer getokeniseerde effecten aan de divisie toe te voegen. Wie vertrouwd is met Binance weet dus dat we hier een snel groeiende portefeuille kunnen verwachten. En de strategie is zinvol: want om je beleggingen te diversifiëren, is het niet alleen zinvol om van Bitcoin naar Altcoins te kijken. Aandelen maken ook deel uit van een meer gediversifieerde tactiek om de beleggingen te beschermen tegen inflatierisico’s en om tegelijkertijd winstkansen te benutten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*