Cardano wordt basis voor onderwijssysteem in Ethiopië – 5 miljoen gebruikers

Cardano (ADA) kondigt een indrukwekkende samenwerking aan met de regering van Ethiopië. De overheid wil Cardano-oplossingen voor digitale identiteit, leersucces en meer integreren in haar onderwijssysteem.

Wat momenteel de ronde doet onder de noemer “Cardano Africa” is een proefproject van een dergelijke omvang dat de crypto-industrie waarschijnlijk nog niet heeft meegemaakt. Op Twitter heeft InputOutput als het bedrijf achter Cardano (ADA) geschetst wat er is afgesproken met het ministerie van Onderwijs van Ethiopië. De ongeveer 5 miljoen studenten van Ethiopië en hun 750.000 leraren krijgen allemaal een digitale identiteit, georganiseerd en gedocumenteerd via de Atala Prism-oplossing van Cardano. Volgens het persbericht is een uitbreiding van het programma tot het hoger onderwijs met opnieuw miljoenen gebruikers zeer wel denkbaar.

Cardano in Ethiopië – dit is het plan

Het documenteren van schoolcijfers, het bepalen van de aanwezigheid in de klas en dus het identificeren van zwakke scholen – dit zijn enkele van de punten die Cardano in Ethiopië wil vereenvoudigen en fraudebestendig wil maken. De spil hier wordt gevormd door de digitale identiteiten van studenten, docenten en scholen. Zodra deze zijn gedistribueerd met Cardano Atala Prism, kunnen de resultaten worden vastgelegd op de Cardano-blockchain. Later kan een werkgever bijvoorbeeld onmiddellijk en op betrouwbare wijze vaststellen of de door de sollicitanten voorgelegde certificaten echt zijn. Een ander toepassingsscenario: als onderwijsinstellingen opvallen door ondergemiddelde resultaten, wordt dit snel duidelijk uit het Cardano-systeem voor Ethiopië en kan het ministerie van Onderwijs gerichte verbeteringen doorvoeren.

Volgens InputOutput is Ethiopië ook van plan om onder het motto “Digitaal Ethiopië 2025” aan alle studenten en leraren hardware in de vorm van tablets uit te reiken, zodat zij gemakkelijk in het toekomstige systeem kunnen worden geïntegreerd. In de territoriale staat zal een van de uitdagingen waarschijnlijk zijn om overal tegelijk de infrastructuur voor gratis internet op te bouwen. Op een online evenement “Cardano Africa” op 29 april zullen meer details en plannen worden gepresenteerd, InputOutput spreekt van extra projecten met potentieel miljoenen deelnemers.

Conclusie: Cardano toont vooruitziende blik in Afrika

Sommige beleggers zullen misschien kritiek hebben op het feit dat er geen melding wordt gemaakt van ADA in het gigantische project van Cardano en Ethiopië. Maar dat is kortzichtig. Immers, met massatoepassingen kan Cardano zijn technologische bekwaamheid bewijzen en van daaruit is het slechts een kleine stap naar de bredere adoptie van ADA. Hoe dan ook, ADA is nu al een van de best ontwikkelende altcoins in crypto jaar 2021 en heeft een grote vooruitgang aangekondigd voor de zomer met complexe slimme contracten voor Cardano. Een gezond evenwicht tussen technologische vooruitgang, praktische gebruikssituaties en echte vraag naar ADA wordt steeds duidelijker voor Cardano.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*