IOTA Chrysalis: Dit is wat er vandaag gebeurt met de upgrade

IOTA 1.5 is klaar om vandaag live te gaan met de lancering van Chrysalis. Volgens de laatste informatie zal de technologische upgrade op IOTA waarschijnlijk in verschillende stappen gedurende de dag gebeuren.

Chrysalis aka IOTA1.5 heeft lang op zich laten wachten – vandaag, woensdag, wordt de grootste upgrade in de geschiedenis van IOTA eindelijk een feit. Vlak voor de lew maakte de IOTA Foundation het exacte schema bekend via Twitter. Volgens dit zal de eerste schakelaar voor Chrysalis worden omgezet in de ochtend om 9:00 uur Duitse tijd. Daarna wordt een zogenaamde momentopname gemaakt van alle IOTA-adressen in het oude en het toekomstige Tanglenet. Dit is om duidelijk te documenteren waar hoeveel tokens waren opgeslagen op het moment van de IOTA omschakeling. Dit is van bijzonder belang omdat het migratieproces voor IOTA tokens al een week geleden was begonnen.

Deze inventarisatie van IOTA tussen versie 1.0 en 1.5 zal dan in de loop van de dag vandaag worden gepubliceerd en iedereen die dat wil kan dan deelnemen aan het verificatieproces. De IOTA Foundation legt hier uit hoe dit technisch in zijn werk gaat. Zodra de snapshot is bevestigd, zullen de officiële Chrysalis versies van de Node Softwares Bee en Hornet beschikbaar worden gesteld en moeten deze worden geïnstalleerd. Om 21:00 uur ‘s avonds Duitse tijd moet Chrysalis de nieuwe standaard in Tanglent zijn voor IOTA 1.5. Vanaf dat moment kan het oude Tanglenet alleen nog geclaimd worden voor de migratie van IOTA tokens.

IOTA Upgrade: vandaag staat het netwerk stil

Degenen die IOTA tokens bezitten zullen zich vandaag moeten voorbereiden op beperkingen. Vooraanstaande cryptobeurzen hebben IOTA-stortingen en -opnames al tijdelijk opgeschort, en er zullen waarschijnlijk ook verstoringen optreden in de handel. Om IOTA opgeslagen in je eigen portemonnee te migreren, moet je wachten op het nieuws dat Chrysalis live is. Kijk daarvoor op het officiële Twitter-account van IOTA. In het algemeen zal de nieuwe officiële IOTA portemonnee Firefly u begeleiden door het proces van het overbrengen van tokens naar de nieuwe Tanglenet. Maar u hoeft zich niet te haasten, want de migratie van IOTA tokens zou mogelijk moeten zijn tot ten minste de volgende grote upgrade Coordicide.

Chrysalis zal gevolgd worden door IOTA Coordicide

IOTA1.5 zal Tanglenet sneller maken en wordt beschouwd als de technologisch noodzakelijke basis voor de nog grotere stap naar Coordicide. Met deze upgrade gepland voor eind 2021, zal IOTA 2.0 naar verwachting actief worden, en vanaf dan zal het afzien van de centrale coördinator. In de maanden tot die tijd wacht de IOTA-gemeenschap onder meer op mobiele versies van de portemonnee Firefly en “gekleurde tokens” die aan IOTA 1.5 zullen worden toegevoegd. Er is momenteel tegenstrijdige informatie over andere belangrijke onderwerpen zoals IOTA Oracles en Smart Contracts over de vraag of ze alleen mogelijk zullen zijn met IOTA 2.0 zoals oorspronkelijk gedacht of dat ze ook kunnen starten onder Chrysalis, althans gedeeltelijk.

In ieder geval hebben de ontwikkelaars bij de IOTA Foundation nog drukke maanden voor de boeg, want zonder de belangrijke extra functies, bijvoorbeeld voor de DeFi divisie, zal het IOTA ecosysteem achterop raken.

Conclusie: optimisme groeit voor IOTA

De prijs van IOTA heeft zich de afgelopen weken genesteld op een niveau rond $2, waarbij de technologische vooruitgang al lijkt te zijn ingecalculeerd. De huidige prijs is echter ver verwijderd van IOTA’s all-time high van december 2017 op meer dan 5 US dollar, en dit zal voorlopig de benchmark blijven vanuit het perspectief van langetermijnbeleggers. Voor nu is het echter belangrijk om de overstap naar Chrysalis en dus IOTA 1.5 netjes te laten verlopen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*