Binance Coin (BNB): $740 miljoen aan tokens vernietigd – deflatie het doel

Binance Coin (BNB) heeft in zijn concept verankerd om deflatie te bereiken door de driemaandelijkse vernietiging (“verbranden”) van tokens. Een goede 1,8 miljoen BNB zijn net van de markt gehaald voor 740 miljoen US dollar.

Met een marktkapitalisatie van bijna 70 miljard US dollar heeft Binance Coin (BNB) zich gevestigd onder de belangrijkste cryptocurrencies ter wereld. Ooit gelanceerd als een kortingstoken voor klanten van de cryptobeurs Binance, is BNB nu de spil van het ecosysteem rond de BNB Chain. Bij de lancering van BNB in 2017, had Binance beloofd om het bedrag van de oorspronkelijke 200 miljoen BNB gegenereerd op kwartaalbasis te verminderen door middel van branden totdat de markering van de resterende 100 miljoen tokens is bereikt. Dit is om deflatie te creëren en de waarde van BNB te verhogen. Nu was het weer de deadline, zoals Binance bekend maakt via Twitter, en werden 1.839.786 BNB vernietigd, wat iets minder dan 742 miljoen dollar waard zou zijn tegen de huidige prijzen.

Dit is de 19e keer dat Binance BNB op deze manier heeft afgebrand. Aanvankelijk werd het te vernietigen bedrag aan BNB berekend in verhouding tot de kwartaalomzet van Binance. In januari 2021 werd de methode voor het eerst gewijzigd en verbond Binance zich er vrijwillig toe het tempo van het verbrandingsprogramma op te voeren. Sinds het laatste kwartaal van 2021 wordt uitgegaan van een “auto burn”, met de twee factoren van blokgeneratie in de BNB-keten en de gemiddelde prijs van BNB als startfactor. De 18e BNB verbranding in het vierde kwartaal van 2021 resulteerde in bijna 1,7 miljoen vernietigde BNB tegen de toenmalige waarde van ongeveer 750 miljoen US dollar. Momenteel zijn er nog ruim 160 miljoen BNB in omloop, dus het verbrandingsprogramma zal waarschijnlijk nog jaren doorgaan totdat de hoeveelheid is teruggebracht tot de beoogde 100 miljoen BNB.

In het algemeen heeft de prijscurve van BNB zich uiterlijk sinds begin 2021 zeer positief ontwikkeld. In februari 2021 bereikte de BNB voor het eerst de psychologisch belangrijke grens van 100 US-dollar en is er sindsdien niet meer onder gezakt. In het ecosysteem van Binance kunnen kosten worden bespaard als ze in BNB worden betaald. Bovendien kan men met BNB credits deelnemen aan IEO’s op Binance Launchpad en ook extra winst verdienen via andere promoties.

Conclusie: BNB zet haar succesverhaal voort

Het BNB-concept is nu al vijf jaar succesvol gebleken en een van de redenen daarvoor is de consequente toepassing van deflatie door verbranding. BNB wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 420 US dollar en is dus op ruime afstand van de all-time high van 690 US dollar van mei 2021. Wie in het Binance-ecosysteem onderweg is, kan toch al moeilijk zonder BNB. Maar BNB heeft ook bewezen een slimme belegging te zijn voor beleggers die op middellange en lange termijn denken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*