Ripple CEO: rechtszaak tegen SEC over XRP gaat “buitengewoon goed

Brad Garlinghouse, chief executive van Ripple (XRP), ziet sterk toegenomen kansen op succes in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De juridische strijd verloopt “buitengewoon goed” voor Ripple.

Is er een crypto sensatie aan de horizon in de VS en kan Ripple (XRP) de rechtszaak aangespannen door de SEC duidelijk winnen? De procespartijen bestrijden elkaar al bijna 16 maanden in de rechtbank in New York. En sinds februari 2022 heeft de juridische gemeenschap herhaaldelijk geconcludeerd dat Ripple aanspraak kan maken op belangrijke podiumoverwinningen. Zij ziet tekenen dat de SEC de weg kwijt is bij het vergaren van bewijs. Nu is ook Ripple CEO Brad Garlinghouse optimistisch. Garlinghouse zei tegen de Amerikaanse zender CNBC dat de procedure zich “buitengewoon goed” ontwikkelt.

De “molens van justitie malen langzaam”, merkt Garlinghouse op, maar de situatie voor Ripple en XRP is nu veel beter dan hij aan het begin van het proces had gehoopt. De SEC wil bewijzen dat XRP door Ripple alleen met toestemming als een effect (“securities”) had moeten worden verkocht. Het bureau wil dat Ripple een schadevergoeding van meer dan 1 miljard dollar betaalt. Maar Ripple betoogde vanaf het begin: XRP was vergelijkbaar met Ethereum (ETH) en de SEC had Ethereum expliciet vrijgesteld van een vergunningsplicht. Garlinghouse herinnert ons eraan dat het standpunt van de SEC over XRP een groot aantal cryptocurrencies onder een vergunningsplicht zou plaatsen en zo de crypto-industrie in de VS zou kunnen blokkeren.

Worden de SEC en Ripple het toch eens over een deal?

De laatste ontwikkelingen betreffen de interne communicatie bij de SEC. Ripple had om openbaarmaking verzocht en kritiek geuit op de redacties. Het wordt vermoed: De SEC onthult zoveel over haar waarderingsnormen voor cryptocurrencies in dubieuze documenten dat het openbaar maken ervan toekomstige maatregelen van het agentschap zou kunnen belemmeren. Zo legt XRP-expert Rob nu op Twitter uit waarom hij denkt dat een deal tussen Ripple en de SEC waarschijnlijk is. De SEC zal alles doen wat in haar macht ligt om de zogenaamde pikante “Hinman e-mails” onder de pet te houden. In ruil daarvoor zou het achter de schermen ook kunnen instemmen met een snel vonnis over XRP en afzien van een beroep.

Conclusie: Ripple gelooft dat het op weg is naar legaal succes voor XRP

In het CNBC-interview spaart Garlinghouse het feit niet dat Ripple in 2021 geen enkele deal met institutionele klanten in de VS kon sluiten. Buiten Noord-Amerika rapporteerde Ripple echter recordresultaten voor 2021, waardoor het duidelijk is: ook Ripple wil eindelijk juridische duidelijkheid voor XRP in de VS. Het lijkt erop dat de SEC aan zet is voor een snelle schikking, maar de SEC heeft nog steeds moeite om toe te geven aan een anders dreigende schandelijke nederlaag in de rechtbank. Hoe dan ook, XRP was in staat om een bovengemiddelde stijging van 9 procent in zijn prijscurve te noteren in de afgelopen zeven dagen – beleggers zijn ook optimistisch over de kansen op een Amerikaanse comeback voor Ripple en XRP.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*