Binance Coin (BNB) met prijssprong en all-time high – dit zijn de redenen

Met een stijging van 50 procent in de afgelopen 24 uur en meer dan 500 procent year-to-date, is Binance Coin (BNB) een hoogvlieger onder de grote cryptocurrencies. Wat zit erachter.

De dagen dat Binance Coin (BNB) onder de $50 werd verhandeld, met een stijging van dubbele cijfers, zijn blijkbaar voorbij. De inheemse cryptocurrency van ‘s werelds grootste cryptobeurs beleeft momenteel een indrukwekkende rally en is binnen een paar dagen naar een nieuwe all-time high van ruim boven de 250 Amerikaanse dollar gestegen. Hiermee komt een marktkapitalisatie van rond de $40 miljard voor BNB, die momenteel de derde plaats inneemt onder de belangrijkste cryptocurrencies. Daar laat Binance Coin nu zelfs de stablecoin Tether (USDT) achter zich en ziet alleen Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) nog voor zich. We kunnen verschillende redenen zien waarom Binance Coin de altcoin van de maand is:

  • Binance Coin is ontworpen als een kortingstoken en garandeert korting in de kosten voor klanten op Binance. Met de gouden winter voor Bitcoin en co, komen enorm veel nieuwe klanten naar Binance en slaan een voorraad BNB in om te besparen op kosten.
  • Binance Coin heeft zijn eigen blockchain, de Binance (Smart) Chain. Dit wordt steeds meer gebruikt voor DeFi projecten omdat met Ethereum (ETH), transactiekosten de pan uit rijzen en gewoon te hoog zijn met $20 en meer voor kleinere deals. In het technologisch superieure BSC kosten transacties slechts centen. DeFi-platforms zoals PancakeSwap en Venus hebben een inhaalslag gemaakt in volume en populariteit ten opzichte van gevestigde platforms zoals UniSwap en SushiSwap, die nog steeds gebaseerd zijn op de Ethereum-blockchain. Binance Coin profiteert hier steeds meer van.
  • BNB wordt meer en meer actief gepromoot, met een ander sterk argument: het regelmatig verbranden van Binance BNB om inflatoire dreigingen in de eerste plaats te vermijden en het actief ondersteunen van de waarde van Binance Coin. In januari meldde Binance een nieuw record voor het verbranden van BNB.

FOMO op Binance Coin?

In crypto-jargon is FOMO (Fear Of Missing Out) wanneer er een sfeer wordt gecreëerd waarin beleggers het gevoel krijgen dat ze een trend niet willen missen. FOMO speelt zeker een rol in BNB’s spectaculaire koersprestatie, maar de fundamentele voordelen voor Binance Coin zijn net zo reëel. Of er prijscorrecties volgen of dat BNB blijft oprukken naar positief terrein, zal de komende weken blijken.

Conclusie: BNB en Binance – een succesverhaal

Binance CEO Changpeng Zhao herinnert mensen er deze dagen op Twitter graag aan hoe hij de cryptobeurs in 2017 oprichtte en dit destijds financierde door BNB te verkopen. 15 miljoen dollar vloeide in 2015 voor 100 miljoen BNB – een ronduit schamel bedrag achteraf gezien. Binance heeft zijn positie als de grootste en belangrijkste wereldwijde cryptobeurs snel verdiend en blijft innovatief het tempo bepalen. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op BNB. Binance denkt overigens niet aan een beursgang zoals concurrent Coinbase, ze willen flexibel blijven. BNB blijft dus de gemakkelijkste manier om deel te nemen aan het succes van Binance.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*