IOTA: Chrysalis wordt in maart voltooid – “gekleurde munten” later

De IOTA Foundation heeft een nieuwe datum aangekondigd, maart, voor de voltooiing van de grote technologische upgrade Chrysalis. Zogenaamde “gekleurde munten” voor meer tokenisatie bij IOTA zullen later volgen, dat wel.

Er gebeurt iets bij IOTA: Omdat vanuit de machinekamer van de ontwikkelaars blijkbaar groen licht is gegeven voor het, eindelijk met een nieuwe streefdatum voor de voltooiing van upgrade Chrysalis aka IOTA 1.5 gegeven. Na verschillende keren te zijn uitgesteld, noemt IOTA maart 2021 als het doel in een blog post. Fase 1 van Chrysalis was al in de nazomer van 2020 live gegaan, maar Chrysalis fase 2 als het cruciale onderdeel liet langer op zich wachten dan verwacht en aangekondigd. Eén minpuntje: de “gekleurde munten” bij IOTA, die verondersteld worden volledig nieuwe mogelijkheden te brengen op het vlak van tokenization, zullen pas in een latere update geïntegreerd worden.

Gekleurde munten bij IOTA – Wat is dat?

In de booming DeFi-ruimte ervaart de crypto-industrie vaak het principe van tokenization als een innovatieve manier van zakendoen. Simpel gezegd gaat het erom bepaalde activa van derden te spiegelen in een token, dat op zijn beurt kan worden georganiseerd en verhandeld in een op de blockchain gebaseerd ecosysteem, onder meer met behulp van slimme contracten. IOTA noemt drie typische toepassingsgebieden voor haar “gekleurde munten”, die technologisch worden behandeld zoals de originele IOTA-munten, maar door hun kleur een individuele betekenis symboliseren:

  • DeFi en aanverwante gebieden: Daar kunnen “gekleurde munten” worden beveiligd tegen bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum (ETH) of Cardanao (ADA), maar op Tanglenet zonder kosten worden verhandeld.
  • Niet-fungibele tokens (NFT’s): Dit zijn “gekleurde munten” die kunnen worden gebruikt om een digitaal kunstwerk te autoriseren of om beperkte oplagen van uitrusting in spellen te organiseren. NFT’s worden steeds populairder in de cryptoscene, aldus IOTA, maar de fee-vrije overdracht wordt alleen mogelijk in Tanglenet.
  • “gekleurde munten” in het internet der dingen (IoT) als een voetafdruk van essentiële gegevens en informatie.

Een meer gedetailleerde definitie en protocol voor “gekleurde munten” in IOTA werd gepubliceerd parallel met de blog post op Github hier. Ze kunnen worden uitgeprobeerd in een testnet voor Coordicide, de toekomstige IOTA 2.0, die op de to-do lijst staat nadat Chrysalis klaar is.

Conclusie: IOTA boekt vooruitgang

Na interne strubbelingen en het ontslag van IOTA-oprichter David Sønstebø, was meer en transparantere communicatie beloofd. Wat Chrysalis betreft, houdt de IOTA Foundation de gemeenschap nu tenminste op de hoogte en de gemeenschap is blijkbaar bereid om nog een maand te wachten. Want de prijs van IOTA klimt momenteel richting 1,50 US dollar en daarmee in regio’s die sinds juni 2018 niet meer van toepassing zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*