MicroStrategy met nieuwe obligatie – 900 miljoen dollar voor Bitcoin

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy zet zijn hoog aangeschreven Bitcoin-strategie voort met de lancering van een nieuwe converteerbare obligatie. Het doel is om ten minste 900 miljoen US dollar op te halen voor de aankoop van BTC.

MicroStrategy was eigenlijk al sinds de oprichting in 1989 bekend als software-ontwikkelaar, waardoor het een Nasdaq-genoteerd bedrijf was. Maar de zaken zijn veranderd bij MicroStrategy sinds augustus 2020, toen CEO en oprichter Michael Saylor begon met het overhevelen van MicroStrategy’s geldreserves naar Bitcoin. Door dit te doen werd MicroStrategy een trendsetter die door de aandelenmarkt werd gevierd, en het aandeel is sindsdien gestegen van iets meer dan $100 naar meer dan $900 nu. Tegen deze achtergrond is het logisch dat MicroStrategy nu blijft inzetten op Bitcoin en opnieuw een converteerbare obligatie lanceert. Voor de aankoop van BTC moet minstens 900 miljoen dollar worden opgehaald, aldus een verplichte aankondiging, en als er voldoende vraag is, kan de som met nog eens 150 miljoen dollar worden verhoogd.

Het Bitcoin-verhaal van MicroStrategy

Het is de moeite waard om eens te kijken naar de afzonderlijke stappen van MicroStrategy in BTC:

Augustus 2020: aankoop van 21.454 BTC voor 250 miljoen dollar. Bitcoin is rond de 11.000 dollar en MicroStrategy’s aandeel is rond de 130 dollar.

September 2020: Nog eens 175 miljoen dollar aan kasreserves zijn belegd in 16.796 Bitcoin. BTC wordt verhandeld op iets meer dan US$10.000 en MicroStrategy aandelen op ongeveer US$170.

December 2020: Een extra $50 miljoen aan kasreserves wordt geïnvesteerd in de aankoop van Bitcoin.
Het bedrijf haalt 650 miljoen dollar op in een eerste converteerbaar aanbod om BTC te kopen. De koers van Bitcoin is net onder de $20.000 en het aandeel MicroStrategy handelt rond de $300.

MicroStrategy bezit nu iets meer dan 71.000 Bitcoin, waaraan het iets meer dan 1,1 miljard dollar heeft uitgegeven en die nu meer dan 3,5 miljard dollar waard zijn tegen de huidige marktprijzen. Tegelijkertijd wordt MicroStrategy op de beurs gezien als een Bitcoin-bedrijf, promoot CEO Saylor BTC en heeft Bitcoin zelfs op MicroStrategy’s homepage een eigen, prominent geplaatst menu-item gekregen.

De nieuwe converteerbare obligatie vervalt op 15 februari 2027, wat aantoont dat MicroStrategy een langetermijnvisie hanteert voor zijn grote Bitcoin-project. Tot nu toe is autofabrikant Tesla een ander beursgenoteerd Amerikaans bedrijf met een vergelijkbare blootstelling aan Bitcoin.

Bottom line: nieuwe all-time highs voor Bitcoin – hoe ver gaat het nog?

Ook gesteund door het nieuws van MicroStrategy, klom Bitcoin vannacht naar een nieuwe all-time high boven $52.000. Als meer grote bedrijven het voorbeeld van MicroStrategy en Tesla volgen, zou een bedrag tot 100.000 dollar per BTC in 2021 nog steeds binnen de mogelijkheden moeten liggen, zeggen analisten. De bullmarkt lijkt zeer robuust te zijn, ondanks alle sceptici en onheilsprofeten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*