Coinbase vóór beursgang: particuliere markt waardeert cryptobeurs met 77 miljard dollar

De langverwachte beursgang van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase werpt schaduwen vooruit: op de particuliere markt wisselen de aandelen al van eigenaar, waardoor Coinbase wordt gewaardeerd op 77 miljard dollar.

In het cryptojaar 2021 zal de aangekondigde beursgang van Coinbase een belangrijke indicator worden voor de aantrekkelijkheid van de crypto-industrie in het algemeen – daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het is niet alleen sinds FTX in december een pre-IPO trade opende in Coinbase’s future aandelen dat de algemene waardering natuurlijk interessant is. Nu meldt een Amerikaanse portal, die insiders citeert, dat er achter de schermen ook al een vlaag van particuliere handel in Coinbase-aandelen plaatsvindt. Vroege investeerders en werknemers van Coinbase bieden hun aandelen aan en er wordt een orderboek bijgehouden. Vervolgens wordt wekelijks een prijs vastgesteld en deze is gestegen van 200 US-dollar in de eerste week tot 301 US-dollar in de tweede en 303 US-dollar nu in de derde week. Ter vergelijking: de toekomstige koers van het aandeel Coinbase staat momenteel rond 385 US dollar op FTX.

Hoeveel is Coinbase waard?

In Coinbase’s laatst bekende financieringsronde in 2018 haalde het bedrijf slechts een waardering van 8 miljard dollar. Er zullen ongeveer 250 miljoen aandelen zijn en op basis van cijfers van de particuliere markt zou Coinbase, geëxtrapoleerd, nu een waardering van $ 77 miljard krijgen. Daarmee zou Coinbase veel meer waard zijn dan bijvoorbeeld de klassieke beursuitbater Deutsche Börse, wat neerkomt op iets meer dan 30 miljard Amerikaanse dollar. Met de prijzen van FTX wordt het plaatje per Coinbase nog optimistischer.

De reden hiervoor is natuurlijk Bitcoin en toonaangevende altcoins met hun nieuwe all-time highs, die op hun beurt zorgen voor stijgende verkopen bij Coinbase. Daarnaast lijken institutionele beleggers een aparte klantengroep te worden bij Coinbase. Coinbase geeft echter geen gedetailleerder inzicht in zijn financiën, en een specifieke datum voor de eerste notering is nog niet vastgesteld. Maar de particuliere handel bereikt volgens insiders al miljoenen in volume per week, wat wijst op een relatief realistische prijsstelling.

Conclusie: Coinbase mag hopen op een succesvolle beurslancering

Coinbase wil debuteren op de beurs als een “directe notering”, d.w.z. zonder een voorafgaand prijsvormingsproces en de uitgifte van nieuwe aandelen. De bestaande belangstelling en de huidige waarderingen suggereren een start die de crypto-industrie zal bevallen. Belangrijk hierbij zijn benchmarks zoals de algemene waarderingen van de klassieke beurzen, gekoppeld aan de toekomstperspectieven. Nogal wat experts geloven ook dat de beursgang van Coinbase een positieve invloed zou kunnen hebben op de prijscurves van Bitcoin en dergelijke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*