Polkadot (DOT) op all-time high – ondanks stotterende technologische ontwikkeling

Polkadot (DOT) heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de prijsgrens van 31 US dollar overschreden. De reden voor de stormloop is nieuws van het ontwikkelingsteam over een toekomstig gebruik van DOT.

Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) zijn momenteel verwikkeld in een spannend duel om de vierde plaats van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. De reden voor de uiterst positieve prijsontwikkelingen voor beide is de technologische vooruitgang. In het geval van Cardano, was het de aankondiging van een belangrijke update voor februari die de ADA deze week een boost gaf. En bij Polkadot was er ook een aankondiging uit de machinekamer die DOT prompt naar een nieuw hoogtepunt tilde.

Parachains bij Polkadot openen mogelijkheden voor DOT

Het grote plan bij Polkadot was en is om zogenaamde parachains te gebruiken om technisch onverenigbare, buitenlandse blockchains met elkaar te verbinden. Op die manier moeten informatie, gegevens en digitaal geld op een gedecentraliseerde en fraudebestendige manier tussen verschillende projecten heen en weer kunnen bewegen.

Deze parachains worden reeds uitgeprobeerd door Polkadot in een testnet met de naam Rocco. Nog niet alles loopt gesmeerd op Rocco, zoals blijkt uit de herstarts. Maar Polkadot gelooft dat het op de goede weg is, en legt intussen uit hoe de Parachains interessant worden voor DOT-gebruik. Om capaciteit van de Parachains te huren, zullen er in de toekomst namelijk regelmatig veilingen worden gehouden waarbij DOT het betaalmiddel is. Hieruit blijkt een echt doel van DOT, dat anders niet echt herkenbaar was bij Polkadot.

Voor de activering van Parachains in koppeling met het hoofdnet van Polkadot werd eerder gemikt op een datum in het eerste kwartaal van 2021. Het is onwaarschijnlijk dat dit zal worden gehaald, aangezien Rocco zal worden gevolgd door een proefexemplaar genaamd Kusama. Polkadot heeft nog geen update over specifieke tijdlijnen vrijgegeven.

Maar markten en ontwikkelaars blijven Polkadot met veel optimisme volgen. Een vaak onderschatte factor hierbij is de steun uit China, die Polkadot actief bevordert. Als je bedenkt dat DOT pas een half jaar vrij verhandelbaar is, laat de push naar de top van de belangrijkste cryptocurrencies in het algemeen al een behoorlijk succesverhaal zien.

Kortom: polkadot op weg naar nieuwe pieken?

Polkadot is van mening dat met de technische realisering van Parachains in commercieel gebruik, het oorspronkelijk beoogde interne ontwikkelingswerk voorlopig zal zijn voltooid. Over de verdere stappen zal dan door de gemeenschap worden beslist. De recente koersontwikkelingen van zowel DOT als ADA tonen aan dat je als belegger ook het soms broos lijkende technologische nieuws over grote cryptocurrencies in de gaten moet houden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*