IOTA informeert over Chrysalis over komende migratie van munten

Met IOTA 1.5 aka Chrysalis, zal het nodig zijn om bestaande tegoeden over te dragen naar het nieuwe Tanglenet. Dit zou op een zeer gebruikersvriendelijke manier moeten werken via de aankomende nieuwe IOTA portemonnee Firefly.

Bij IOTA wordt uitgekeken naar de komende sluiting van Chrysalis, die naar verwachting een fundamentele upgrade van het ecosysteem zal betekenen. En de IOTA Foundation begint al informatie te verstrekken over de praktische implicaties van IOTA 1.5. De meest brandende vraag is natuurlijk wat er met de IOTA tegoeden zal gebeuren. In een blogpost legt IOTA uit wat je moet weten over het migratieproces. We vatten samen:

Met IOTA 1.5, migreren munten

Het plan van de IOTA Foundation is om de toekomstige officiële IOTA portemonnee Firefly al zeven dagen voor Chrysalis fase 2 vrij te geven. Het zal aanvankelijk beschikbaar zijn in versies voor Mac, Windows en Linux. Firefly zal naar verluidt bestaande IOTA tegoeden van het oude Tanglent bijna automatisch overzetten naar het nieuwe. Gebruikers hoeven alleen maar hun oude IOTA zaad in Firefly in te voeren, en de portemonnee genereert zelf een nieuwe en zorgt voor de overdracht. Zij die dat wensen kunnen dit ook initiëren na de overgang naar IOTA 1.5. De IOTA Foundation garandeert dat deze “uitgestelde” actie door gebruikers ten minste mogelijk zal zijn tot de implementatie van Coordicide aka IOTA 2.0, dus waarschijnlijk tot het einde van het jaar.

Tegelijkertijd zegt de IOTA Foundation dat het al in contact staat met toonaangevende crypto exchanges, zodat zij op tijd de overstap kunnen maken voor hun klanten. De hardware-portemonnees Ledger Nano S en Nano X moeten ook worden voorbereid op de migratie van munten voor de release van Chrysalis en dit vervolgens op een gebruikersvriendelijke manier implementeren.

Om problemen tijdens de upgrade naar IOTA 1.5 te voorkomen, zal er direct van tevoren een momentopname van alle tegoedadressen worden gemaakt, waarna de coördinator voor korte tijd zal worden stilgelegd. Gedurende deze tijd zullen er geen overdrachten van IOTA mogelijk zijn.

Conclusie: Wanneer komt Chrysalis Fase 2?

Vergeleken met het noodplan dat IOTA een jaar geleden moest opstellen om fondsen veilig te stellen na aanzienlijke veiligheidsproblemen met de oude portemonnee Trinity, lijkt het proces dat nu van kracht is absoluut gebruikersvriendelijk. Er is echter één nadeel: IOTA zwijgt opnieuw over de datum waarop de grote update eindelijk zou moeten komen. De eerder meegedeelde datum van eind februari lijkt nauwelijks meer te kloppen. De prijs van IOTA kon dus niet profiteren van het nieuws en verloor zelfs lichtjes richting 1,25 US dollar.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*