Cardano verwacht grote upgrade – ADA op recordkoers

Cardano (ADA) is toe aan een upgrade in februari, die individueel gedefinieerde tokens in het ecosysteem mogelijk zal maken. Mede hierdoor is de ADA sinds het begin van het jaar al met 400 procent gestegen.

Cardano (ADA) heeft zich onlangs stap voor stap omhoog gevochten op de lijst van de belangrijkste cryptocurrencies wat betreft marktkapitalisatie en bezet nu al de vierde plaats met 27 miljard Amerikaanse dollar. Alleen al sinds het begin van het jaar is de prijs van ADA gestegen van iets minder dan $0,20 tot meer dan $0,80 nu, wat aanzienlijk beter is dan de reeds positieve trend in de algemene markt. Wat zit er achter het succesverhaal?

Achtergrond van Cardano en ADA

Achter Cardano zit een team onder leiding van Charles Hoskinson, die zijn expertise al heeft bewezen als mede-oprichter van Ethereum (ETH). Cardano heeft zichzelf tot doel gesteld om de Blockchain 3.0 te worden, en zelfs Ethereum te overtreffen in zijn technologische mogelijkheden. Het grote voordeel van Cardano was en is nog steeds dat het zijn blockchain vanaf het begin in het Proof-of-Stake protocol heeft gemaakt, waardoor de problemen met schaalbaarheid en transactiekosten die bekend zijn van Ethereum, vermeden worden. ADA is het native token op Cardano, met een cap die is vastgesteld op 45 miljard, waarvan er al iets meer dan 31 miljard ADA’s in omloop zijn.

In de algemene roadmap van Cardano is een goede helft van de plannen uitgewerkt, één daarvan bevindt zich in de fase Goguen, die smart contracts en andere belangrijke functionaliteiten met zich meebrengt. Hier wordt nu verwacht dat de Mary-module tegen eind februari aan Cardano zal worden toegevoegd, zoals aangekondigd in een blogpost. Mary voegt aangepaste tokens toe aan het ecosysteem van Cardano, vergelijkbaar met ERC-20 tokens en ERC-721 tokens op Ethereum. Deze inter-compatibele munten in combinatie met slimme contracten zijn de belangrijkste redenen voor Ethereum’s leidende rol in de DeFi ruimte.

Dus met Mary wordt Cardano een blockchain die theoretisch een onbeperkt aantal verschillende tokens samenvoegt (multi-asset). De verklarende blog post op Mary besluit dan ook zelfverzekerd door te stellen dat Cardano nu een ecosysteem wordt voor DeFi en andere use cases. In het laatste geval zijn de toekomstige niet-fungibele tokens belangrijke, onveranderlijke en niet-vernietigbare tokens die bijvoorbeeld kunst of speciale uitrusting in games vertegenwoordigen, en behoren tot de trending topics in de crypto-industrie.

Conclusie: Cardano en ADA marcheren de toekomst in

Cardano (ADA) wordt in de publieke perceptie nog steeds overschaduwd door Bitcoin en Ethereum. Maar Cardano slaagt er steeds beter in om aangekondigde ontwikkelingsstappen naar het mainnet en naar de praktijk te vertalen. Mary verruimt de horizon voor Cardano en ADA, dus de sterke koerswinsten hebben een verklaarbare achtergrond. Men kan nieuwsgierig zijn naar de eerste DeFi-projecten bij Cardano.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*