Deutsche Bank plant diensten voor Bitcoin en Co.

Deutsche Bank wil blijkbaar ook een afdeling voor cryptocurrencies oprichten. Dit blijkt uit een bijdrage aan het Economisch Wereldforum in Davos. De klanten van Deutsche Bank zullen al in 2021 worden bediend.

Het aantal grote en traditionele financiële instellingen groeit, die niet langer gesloten zijn voor de vraag van klanten naar Bitcoin en andere cryptocurrencies. Deutsche Bank, bijvoorbeeld, is begonnen met de voorbereidingen om vóór eind 2021 diensten aan te bieden voor digitale activaklassen. Deutsche Bank beschrijft haar plannen in een kort projectoverzicht, hier enigszins verborgen gepubliceerd in een groot marktrapport over de crypto-industrie (pagina 23). Onlangs nog in de VS, bijvoorbeeld, kondigden de oudste bank daar, BNY Mellon, en de kredietkaartgigant Mastercard hun intrede in cryptozaken aan voor 2021.

Wat is Deutsche Bank van plan als het op crypto aankomt?

Deutsche Bank noemt de reeds zwaar gekapitaliseerde cryptocurrency handels- en groeimarkt met tokenized investeringsmogelijkheden als motivatie voor de uitbreiding van haar aanbod. In eerste instantie zegt de bank het mogelijk te willen maken voor institutionele klanten om cryptocurrencies te kopen en veilig op te slaan. Waar mogelijk zullen deze opties worden geïntegreerd in de bestaande vermogensbeheerplatforms van de bank. In een volgende stap wil Deutsche Bank ook aanvullende diensten voor crypto aanbieden, van belastingkwesties tot staking tot leentransacties – eigenlijk alle belangrijke onderwerpen voor beleggers bundelend.

Een concept voor de nieuwe cryptodivisie bij Deutsche Bank is al afgerond en intern getest, aldus het rapport. Zodra de wettelijke goedkeuringen er zijn, is het de bedoeling op kleine schaal te lanceren en tegelijk internationaal de belangstelling van potentiële klanten te peilen. In principe zijn de initiatieven bedoeld voor de mondiale markt van de Duitse bank en moeten zij via provisies winst opleveren.

Deutsche Bank heeft in het verleden open gestaan voor de crypto-industrie, maar is zelf niet merkbaar actief geweest. De invoering van een e-euro is echter reeds door de grootste bank van Duitsland als “zonder alternatief” bestempeld, en ook Bitcoin wordt door interne deskundigen reeds erkend als de waardeopslag van de toekomst. De Duitse crypto-scene reageerde geëlektriseerd toen bekend werd van Deutsche Bank om daar met IOTA te handelen.

Conclusie: volgende bankgigant benadert bitcoin voor klanten

Deutsche Bank zal niet de laatste grote bank zijn die in haar geschiedenis 2021 noteert als nieuwkomer op de cryptomarkt. Zelfs conservatieve financiële instellingen worden overspoeld met vraag van (institutionele) cliënten naar passende financiële producten – en diensten en kunnen de trend niet langer negeren. Deze opening naar Bitcoin en tokenization opent uiteindelijk nieuwe geldbronnen en zou vroeg of laat ook een significante impact moeten hebben op de prijscurve van Bitcoin als de leidende valuta van de crypto-industrie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*