Binance Futures gestopt in Duitsland en andere landen – dit zijn de alternatieven

Een week geleden kondigde Binance het einde van de termijnhandel in Duitsland aan. Wij tonen u de alternatieven om strategieën met crypto-derivaten in Duitsland uit te voeren.

De opschorting van de handel in futures en derivaten op Binance voor klanten die in Duitsland wonen, kwam vorige week als een verrassing. En het moet velen van u ook geraakt hebben, want Binance is wereldwijd het nummer één platform voor futures op basis van Bitcoin en Co. geworden, met lage kosten en grote handelsvolumes. Maar al het geweeklaag zal niet helpen, want een snelle hervatting van deze branche bij Binance Duitsland valt niet te verwachten. Een blik op de cijfers van de grotere crypto handelscentra voor futures en derivaten onthult drie alternatieven:

  1. Bybit: Deze cryptobeurs heeft in Duitsland de aandacht getrokken door een samenwerking met de traditionele club Borussia Dortmund en biedt in dit land ook handel in futures en derivaten aan. De portefeuille bij Bybit is relatief smal, maar er worden verschillende producten gedekt voor de leidende munteenheden Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het vergoedingenbeleid bij Bybit is eerlijk en stortingen in euro’s zijn mogelijk. Het grootste minpunt: Bybit heeft nog steeds geen Duitstalige ondersteuning.
  2. FTX: Dit platform groeit snel en heeft een bewezen crypto-expert aan het roer in CEO Sam Bankman-Fried. Net als Bybit, staat FTX ook stortingen in euro’s toe. Verdere pluspunten: FTX heeft reeds delen van zijn website in het Duits vertaald en biedt met meer dan 100 futures en derivaten een breed en uitgekiend scala aan instrumenten voor uw beleggingsstrategie.
  3. Met zijn lancering in 2014 is BitMEX het oudste platform voor Bitcoin futures. Sinds de Duitser Alexander Höptner (voorheen van de Stuttgart Stock Exchange) het roer overnam, lijkt BitMEX weer tot rust te zijn gekomen. BitMEX heeft een uniek verkoopargument met Bitcoin futures gebaseerd op de euro. Bovendien dekt BitMEX futures en derivaten op een flink handvol belangrijke cryptocurrencies. Twee negatieve punten doen afbreuk aan de positieve algemene indruk: tot nu toe kunt u geen euro’s storten met BitMEX en BitMEX heeft (nog) geen Duitstalige ondersteuning.

Conclusie: Handel in futures met FTX, Bybit of BitMEX

Onze drie aanbevelingen voor gerenommeerde handelscentra voor cryptofutures zijn gebaseerd op onze eigen ervaring. Andere namen die vaak worden genoemd, achten wij om dezelfde redenen minder betrouwbaar. Dus, na de terugtrekking van Binance, resulteert deze keuze voor u: Bybit met euro deposito’s en een magere portefeuille als een goed totaalpakket voor handelaren die Engelstalig zijn. BitMEX als de gevestigde klasse ouder met goede voorwaarden voor iedereen die in Bitcoin rekent. FTX als het meest innovatieve platform voor futures en derivaten, dat ook eurodeposito’s mogelijk maakt en Duitstalige ondersteuning biedt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*