IOTA 1.5: Binance nog steeds in afwachtende modus na Ledger wallet integratie

In het weekend had IOTA eindelijk ondersteuning geleverd voor Ledger hardware wallets. Maar Binance-klanten kunnen hun IOTA nog steeds niet opnemen. Er komen problemen aan.

Als het gaat om IOTA, wordt deze altcoin nergens meer verhandeld dan op de cryptobeurs Binance. De gemoederen onder Binance-klanten raakten des te meer verhit toen zij na de overstap naar IOTA 1.5 eind april merkten dat zij niet langer zoals voorheen hun tegoeden van hun rekeningen konden opnemen in een Ledger hardware wallet. De reden hiervoor was het gebrek aan ondersteuning voor het migreren van IOTA via een Ledger Nano S of Ledger Nano X. Nu, eind vorige week, is de IOTA Foundation erin geslaagd om de Ledger Nano hardware wallets te verbinden met het nieuwe Tanglenet, met een vertraging van een goede drie maanden. Maar deze doorbraak heeft Binance-klanten nog niet bereikt en de teleurgestelde stemmen stapelen zich op op Reddit.

Technisch gezien had Binance dezelfde problemen als particuliere beleggers: de fondsen van klanten in IOTA worden daar opgeslagen in ledger hardware wallets en zitten dus vast in het oude Tanglenet. Nu was het aan te nemen dat Binance het migratieproces van deze IOTA in gang zou zetten en dus ook weer IOTA zou uitbetalen. Maar volgens de screenshot is er alleen het antwoord van de Binance klantenservice: “Helaas is er nog geen tijdschema voor dit probleem, gelieve geduldig te wachten. Dank u voor uw begrip.” Zelfs navraag leidde blijkbaar niet tot verdere informatie over de plannen van Binance met IOTA. Vooral klanten van Binance die in de VS wonen, worden hard getroffen, aldus de woordelijke berichten. Dit komt omdat zij volgens de deadline verplicht zijn hun crypto-activa van Binance.com naar Binance.us over te brengen. Maar in het geval van IOTA, faalt deze procedure.

IOTA vast bij Binance – wat te doen?

Op Reddit worden twee manieren beschreven om de IOTA situatie bij Binance individueel op te lossen:

1. IOTA kan via de Binance Smart Chain worden ingewisseld voor zogeheten wrapped IOTA. Deze optie was eigenlijk bedoeld om IOTA beschikbaar te maken in de DeFi divisie. Hier helpt het nu echter ook, want ingepakte IOTA kan op Binance worden uitbetaald. Een heruitwisseling naar “echte” IOTA zal dan weer mogelijk zijn wanneer Binance de volledige ondersteuning voor IOTA hervat.

2. verkoop IOTA op Binance en laat de opbrengst uitbetalen in fiat of koop een andere cryptocurrency op Binance die kan worden uitbetaald. Gebruik dit geld dan om IOTA te kopen van een andere crypto exchange die IOTA 1.5 uitbetaling al heeft geïmplementeerd. Dit betekent dat geld ook via de IOTA-portemonnee Firfely naar een Ledger Nano S of Ledger Nano kan worden overgemaakt, maar niet rechtstreeks van Binance.

Conclusie: Binance laat IOTA-klanten in de steek

Ondanks alle terechte kritiek op de IOTA Foundation – in dit geval is Binance de zondebok. ‘s Werelds grootste cryptobeurs bewijst voortdurend dat het zeer snel kan reageren op verzoeken van klanten. Maar hier bij IOTA stuurt Binance aan op een minder dan transparante communicatie en laat boze investeerders achter. Want als ze hun IOTA behandelen zoals beschreven, worden er extra kosten gemaakt. Het plan om activa in IOTA en andere cryptocurrencies veilig op te slaan op een Ledger Nano is volkomen logisch en legitiem. Waarom Binance het zo moeilijk heeft om de stap naar IOTA 1.5 intern te implementeren is onduidelijk na de gecreëerde compatibiliteit van Ledger hardware wallets met IOTA en leidt bij sommige mensen zelfs tot samenzweringstheorieën.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*